Dam
2021-06-19 14:45:00
Gren inför AIK: ”Vi ska utnyttja deras svagheter”

Efter två matchlediga veckor väntar ny drabbning i OBOS Damallsvenskan för BK Häcken. På söndag står nykomlingen AIK för motståndet, som gör sin första säsong i högsta serien sedan 2015.

Hela tolv spelare från BK Häcken har de senaste två veckorna varit iväg på landslagsuppdrag. Fram till att laget återsamlades under torsdagen har resten av truppen har tränat som vanligt. Den stora spelarfrånvaron har gjort att upplägget varit lite annorlunda, men lagledningen försöker ändå se landslagsspelet ur en positiv synvinkel.
– Det är alltid positivt att vi har många landslagsspelare, det ser bra ut för klubben och de kommer tillbaka med ett gott självförtroende. Samtidigt för det ju också med sig sina utmaningar med hur vi lägger upp våra träningar under tiden. Trots att vi har haft så många borta tycker jag ändå att vi har kunnat hålla igång ganska bra med de som varit här. Nu har vi fått tre träningar med hela truppen så vi är väl förberedda, säger Mats Gren.
Stockholmarna har blandat och gett under inledningen av sin återkomst i högsta serien. Två segrar har det blivit på de inledande åtta matcherna vilket placerar dem på en åttondeplats i tabellen. Intressant nog är de laget som släppt in flest mål så här långt, 18 stycken på åtta matcher. I senaste matchen höll de däremot nollan när de besegrade Örebro med 2–0.
BK Häcken spelade oavgjort mot Piteå senast i en mållös match på Valhalla IP där bortalaget försvarade sig lågt i banan. Nu kommer det mest troligt återigen att vara ett lågt stående lag på andra sidan. För att lösa upp knuten och få hål på AIK måste effektiviteten upp säger tränare Gren.
– Vi har pratat om en del saker från förra matchen som vi behöver göra bättre i vårt anfallsspel. Vi ska utnyttja deras svagheter på ett bättre sätt än vad vi gjorde mot Piteå och bli lite mer cyniska i de avgörande lägena, säger han.
Matchen mot AIK kommer att bli den andra och sista på den tillfälliga hemmaarenan Valhalla IP innan det nya konstgräset på Bravida Arena är färdigt.  


Läget i laget: Beata Kollmats är ännu inte redo för spel, Pauline Hammarlund är långtidsskadad (korsband), Julia Zigiotti Olme har ett uttänjt ledband och kommer inte till spel, så inte heller Hanna Wijk som har en stukad fot.


Truppen: Loes Geurts, Jennifer Falk, Lotta Ökvist, Emma Kullberg, Luna Gevitz, Dylan Holmes, Filippa Curmark, Dilja Zomers, Filippa Angeldahl, Johanna Rytting Kaneryd, Molly Johansson, Elin Rubensson, Milica Mijatovic, Anna Csiki, Evelyn Ijeh, Stina Blackstenius, Johanna Svedberg, Alice Söndergaard. 

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved