Gruppspel i Svenska Cupen i potten - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-09-29 13:18:48
Gruppspel i Svenska Cupen i potten

Det är vinna eller försvinna när BK Häcken imorgon möter Division 3-laget Angered. Segraren tar sig till nästa års gruppspel i Svenska Cupen.


Vi är inne i en intensiv period med tre matcher på sju dagar. På lördag ska vi försöka studsa tillbaka i Allsvenskan igen efter förlusten i söndags när hemmamöte mot Falkenberg står på programmet. Men redan imorgon spelar vi playoffmatch i Svenska Cupen mot Angered BK. Cupäventyret 2019/2020 slutade inte riktigt som vi hade hoppats på när Elfsborg blev för svåra i kvartsfinalen på Bravida i juni. För att ta oss till nästa års gruppspel och så är det seger mot Angered som gäller. Angered leder just nu division 3 Mellersta Götaland. På lördag spelar de sin sista seriematch för säsongen, om laget tar minst en poäng där så är de klara för division 2-spel 2021. Mitt i uppladdningen inför den spännande avslutningen får de chansen att mäta sig mot allsvenskt motstånd. Räkna med att motståndarna kommer vara taggade.

Lagkapten Rasmus Lindgren, som är avstängd på lördag mot Falkenberg, är inte med i truppen. Jämfört med söndagens trupp så är heller inte Samir Maarouf med imorgon. I övrigt åker vi till Angered med samma spelare som åkte till Malmö.


BK Häckens tränare Andreas Alm om matchen:

"Det gäller att ta sig vidare, det är en måstematch. Årets andra måstematch, den andra var mot Elfsborg i cupen. Det säger väl det mesta om hur betydelsefull matchen är. Angered har en viktig match på lördag utifrån att vinna serien, så de har en viktig vecka. Jag har sett dem spela, jag såg dem i seriefinalen mot Torslanda. Det är ett rörligt lag med många bollskickliga spelare."


Angered BK – BK Häcken 

Onsdag, 29 september, kl 16.30.

Matchen är stängd för publik med Göteborgsposten sänder den på webben.


Truppen:

Jonathan Rasheed, Pontus Dahlberg, Joona Toivio, Oskar Sverrisson, Adam Andersson, Tobias Carlsson, Godswill Ekpolo, Johan Hammar, Erik Friberg, Gustav Berggren, Alexander Faltsetas, Alexander Søderlund, Jasse Tuominen, Viktor Lundberg, Ahmed Yasin, Daleho Irandust, Patrik Wålemark, Kevin Yakob.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.