Herr
2020-11-28 13:04:19
Gulan redo för spel igen

Startdebuten blev något av en mardröm. Redan efter en dryg halvtimme i bortamatchen mot Hammarby skadade han sig och fick byta. Nu är Nikola Gulan tillbaka och redo att visa upp sig på allvar.

– Jag känner mig bra nu och ser fram emot imorgon, säger han.


Det var för drygt två månader sedan som Nikola Gulan presenterades som ny spelare i Bollklubben. På grund av den annorlunda coronasäsongen 2020, gav förbundet dispens till klubbar att ta in kontraktslösa spelare även under september, vilket BK Häcken utnyttjade med den serbiske ytterbacken. Ett par veckor senare mot Hammarby gjorde han sin första start. Men den blev kortvarig. Med tio minuter kvar av första halvlek högg det till i baksidan av låret och han blev tvungen att byta. Besvikelsen var tydlig, det var inte så han ville inleda sin tid i klubben.

– Det var en jobbig känsla men jag har glömt det nu, jag är glad att vara tillbaka i laget igen, säger Gulan.


Sedan en dryg vecka har han kunnat träna för fullt igen.

– Rehaben gick bra, jag kom tillbaka snabbare än vad de först sade. Jag fick bra behandling och allt gick bra tack vare medicinska teamet som hjälpte mig.


Enligt klubbens sjugymnast Patrik Ghazarian handlade det om en mindre muskelskada i baksida lår. 

– Han har varit väldigt professionell i sin rehab, säger Ghazarian.


Förutom att Nikola Gulan ännu inte riktigt kunnat visa upp sig på planen så är han nöjd med de dryga två månader som han varit i klubben. 

– Allt har varit perfekt i Häcken, jag trivs väldigt bra.


Nu återstår bara två matcher för honom och BK Häcken innan säsongen är över. Att han är spelsugen är tydligt, han vill visa vad han kan. 

– Situationen är som den är, jag kom sent och det finns inte så mycket att göra åt det. Jag får anpassa mig sig bra jag kan, göra mitt bästa och hjälpa laget så mycket som möjligt. Jag inte tid att klaga, fortsätter han.


Örebro står för motståndet imorgon i årets sista hemmamatch. 

– Jag vill hjälpa laget att ta en Europaplats, det var det jag sade när jag kom – att det är där klubben ska vara, avslutar han.Läget i truppen:

Daleho Irandust missar även den här matchen på grund av sina skadeproblem. Sedan tidigare saknar BK Häcken långtidsskadade Peter Abrahamsson och Jasse Tuominen.


BK Häcken – Örebro SK

Söndag 29 november, kl 17.30

Matchen sänds av Dplay och skaffar du ditt abonnemang via den här länken, så får BK Häcken en del av intäkten.


Truppen:

Jonathan Rasheed, Pontus Dahlberg, Rasmus Lindgren, Nikola Gulan, Joona Toivio, Oskar Sverrisson, Adam Andersson, Godswill Ekpolo, Johan Hammar, Gustav Berggren, Alexander Faltsetas, Kevin Yakob, Erik Friberg, Leo Bengtsson, Alexander Søderlund, Viktor Lundberg, Ahmed Yasin, Patrik Wålemark, Ali Youssef.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved