Flickakademi Pojkakademi
2024-10-21 14:29:43
Guld och uppflyttning i potten när P19 och utvecklingslaget avslutar sina säsonger

Efter utvecklingslagets makalösa vändning mot IFK Göteborg väntar nu en sista match som avgör om det blir uppflyttning till Elitettan. Dagen innan spelar P19 mot Djurgården i en match om SM-guldet, vid vinst eller oavgjort tar de gulsvarta hem pokalen. Båda matcherna spelas på Gothia Park Academy och sänds på BKH Play.


Utvecklingslagets otroliga form höll i sig i seriefinalen mot IFK Göteborg och trots underläge med 3–1 vände BK Häcken till 4-3 på ett fullsatt Valhalla. Bianca Hultbäck Nattlands 4–3-mål innebär att BK Häcken har allt i egna händer inför hemmamatchen mot tabelljumbon IK Rössö, som redan är klart för nedflyttning till Division 2. Seger eller oavgjort mot Uddevalla-klubben gör att BK Häckens utvecklingslag nästa år är tillbaka i Elitettan. 


P19 har även dem stått för en fantastisk säsong efter att Joop Osterveld tog över rodret i maj. Osterveld har som bekant tagit över herrlaget och numera basar Vladimir Majdandzic över truppen. Segertåget har rullat vidare även under Majdandzic och 3–0-segern mot Helsingborg senast gör att BK Häcken endast behöver en poäng i avslutningen mot Djurgården för att säkra SM-guldet. 


Båda de avgörande matcherna äger rum på Gothia Park Academy och givetvis är det fri entré. Dessutom sänds båda matcherna gratis på BKH Play.


Lördag 13.00: P19– Djurgårdens IF

Söndag 14.00: Utvecklingslaget – IK Rössö


Du ser matcherna här. 

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved