Herr
2024-06-20 11:30:00
Guldhjälte lämnar BK Häcken – skriver på för Halmstads BK

Blair Turgott kontrakt går ut och han lämnar därmed klubben. Nästa klubbadress blir allsvenska Halmstads BK. 

 

Fem minuter efter avspark. 30 oktober. 2022. Allsvenskan kan avgöras vid en eventuell seger i derbyt på Gamla Ullevi. Even Hovland slår in en passning mot Simon Gustafson som klackar den in i planen. Blair Turgott tar bollen, vänder bort sin försvarare och placerar säkert in bollen i mål.

– Målet från när vi säkrade guldet mot IFK Göteborg kommer jag aldrig att glömma. Det var en perfekt dag för alla inblandade: för klubben, supportrarna och spelarna. Målet påbörjade segern och att ta guldet var underbart. Det är någonting som jag kommer att minnas resten av mitt liv, säger Blair Turgott.

 

Det blev matchens första mål. Dagen kröntes med ytterligare tre och BK Häcken tog en 4–0-seger borta mot IFK Göteborg. Ett resultat som säkrade SM-guldet på Gamla Ullevi.

– Det har varit fantastiskt i klubben sedan den första dagen jag kom. Alla välkomnade mig och vi hade en underbar säsong 2022 när vi vann ligan. Det är något jag alltid kommer att bära med mig. Fotbollen har många toppar och dalar, men jag skulle säga att topparna överväger det negativa. Jag vill tacka alla supportrar för all stöttning och alla meddelanden när jag var skadad och kom tillbaka. Förhoppningsvis ses vi igen, säger Blair Turgott.

 Blair Turgott hamnar på 42 spelade matcher i Bollklubben, på vilka han har stått för tio mål och fyra assist.

– Det är en spelare som har varit med oss under den mest framgångsrika tiden i klubben, men som också har upplevt en tung period med en lång skadefrånvaro. Blair har med sin professionella inställning och ödmjuka personlighet varit en uppskattad spelare som vi önskar all lycka vidare, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved