Herr
2024-08-27 11:00:00
Guldmakaren Lars Olden Larsen återvänder till BK Häcken

Lars Olden Larsen var med och vann SM-guld 2022 och cupguld 2023. Nu återvänder den poängstarke yttern på lån till BK Häcken.

 

Lars Olden Larsen gjorde 14 mål och åtta assists på 44 matcher för Bollklubben under en och en halv säsong, 2022–2023. Han spelade 19 allsvenska matcher och bidrog med fyra mål och två assist när BK Häcken blev svenska mästare, 2022.

– Lars behöver ingen närmare presentation i klubben. Han är en fin person och en bra fotbollsspelare som vi känner väl och som ger oss ytterligare spets i offensiven inför hösten. Med ett potentiellt tufft matchprogram och skador som har uppkommit känns det bra att få in en spelare som har en kort startsträcka in i truppen och på planen, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.

 

Förra året hann han med fem mål och fem assists på tolv matcher i Allsvenskan innan han lämnade för NEC Nijmegen i Nederländerna i samband med att avtalet med BK Häcken gick ut. Där har det blivit 21 matcher i Eredivisie och ett mål. Nu kommer den 25-årige norrmannen tillbaka till Hisingen på lån under resten av säsongen. Lars Olden Larsen ansluter till laget i slutet av veckan.

– Jag kan inte vänta med att träffa alla, jag har saknat Hisingen. Vår första tid ihop var ett äventyr vilket har gjort att jag velat återvända och spela fotboll på Bravida Arena igen. Så låt oss göra vad vi kan för att avsluta säsongen 2024 på bästa möjliga vis, säger Lars Olden Larsen.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved