Gustaf Nilsson lämnar BK Häcken - BK Häcken BK Häcken
Herr
2021-01-05 14:00:00
Gustaf Nilsson lämnar BK Häcken

I augusti 2019 anslöt Gustaf Nilsson till Bollklubben från danska Vejle. Nu, drygt 1,5 år senare, lämnar anfallaren för tyska SV Wehen Wiesbaden.


Nilsson skrev 2019 på ett 3,5-årskontrakt och var tänkt att ersätta Alexander Jeremejeff som då lämnade för Dynamo Dresden. Succén uteblev och i somras lånades han ut till Falkenberg för att få mer speltid. Höstsäsongen i moderklubben kantades dock av skador och på de sex matcher Nilsson hann spela blev det inga mål.

I den gulsvarta tröjan gjorde han två mål på nitton framträdanden och han lämnar nu för ännu ett utlandsäventyr. Nilssons nya klubbadress blir SV Wehen Wiesbaden, som ligger på en sjätteplats i 3. Liga (tyska tredjedivisionen).

– Med värvningen av Jeremejeff så hade vi för många anfallare i truppen och nu när den här chansen dök upp för Gustaf ville vi inte stå i vägen. Han är fortfarande ung och behöver speltid för att utvecklas, vilket vi inte kunde garantera honom här i BK Häcken. Det är kul att han får den här chansen att komma utomlands och vi önskar honom lycka till, säger Martin Ericsson.


 BK Häcken tackar Gustaf Nilsson för tiden på Hisingen och önskar honom ett stort lycka till i Tyskland!


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.