Herr
2019-11-02 15:05:04
Gustaf Nilssons första mål räckte inte till seger

Gustaf Nilsson fick äntligen göra sitt första allsvenska mål men det räckte inte – guldjagande Hammarby vann med 4-1.

– Det var skönt att göra mål men synd att det inte räckte till något mer, säger Gustaf Nilsson.

Gustaf Nilsson har försökt och försökt att spräcka sin målnolla men antingen har den rätta skärpan inte funnits där eller så har han haft marginalerna mot sig. I matchen mot Norrköping förra helgen var till exempel ribban i vägen och inför den sista allsvenska matchen för säsongen var han fortfarande mållös. Men kort in i den andra halvleken mot Hammarby fick han äntligen måljubla i den gulsvarta tröjan. Förutom målet var han pigg och företagsam matchen igenom.

– Som anfallare vill man alltid göra mål så det var skönt att det äntligen kom, säger han.

Målet betydde 1-1 och kom till efter ett fint vänsterskott från straffområdsgränsen. Passningen i djupet från Daleho Irandust var perfekt och när läget dök upp var Gustaf Nilsson klinisk. Det var inget i den prestationen som antydde att det var en anfallare utan målsjälvförtroende som var i farten.

– Det var en bra passning från Dalla och när man får ett sådant läge är det bara att dra till. Det var ett bra avslut med vänstern som satt lågt, fortsätter han.

Gustaf Nilsson kom in som en rak ersättare till Alexander Jeremejeff i augusti. Efter en lovande inledning har det gått tyngre och i de senaste matcherna har Kwame Kizito varit Andreas Alms förstaval som ”nia”. Men mot Hammarby var han tillbaka i startelvan igen.

– Jag tycker att jag kom in i det bra i de första matcherna jag spelade i somras men poängen saknades. Efter det har Kwame gjort det bra och har gjort några mål men jag tycker ändå att jag har gjort bra inhopp. Man behöver spela för att göra mål och jag visste att målet skulle komma, jag har inte varit orolig eller så. Det var skönt att få bocka av målet den här säsongen, nu är det bara att ta nya tag nästa säsong.

Förutom Gustaf Nilssons mål så blev det dock inte så mycket annat att jubla över till slut. Efter en första halvlek där Hammarby i kraft av sitt ledningsmål i den 35:e minuten genom Alexander Kacaniklic varit lite starkare så var det BK Häcken som tog över spelet i andra efter Nilssons kvittering. Men ändå var det Hammarby som, lite från ingenstans, återigen kunde ta ledningen när Nikola Djurdjic plötsligt blev helt ren inne i straffområdet i den 67:e matchminuten. Bara några minuter senare var Rasmus Lindgren olycklig när han skulle täcka ett farligt inlägg från vänster men istället råkade stöta bollen in i eget mål.

Då var det två mål upp till ett Hammarby som satsade allt framåt för att försöka förbättra sin målskillnad i den allsvenska guldjakten.

– De behövde göra mål och de var tunga framåt. Men de fick pilla in någon lite för mycket så det rann i väg lite i slutet, Det var en rolig match att spela med mycket folk men det är klart att vi hade velat vinna, säger Gustaf Nilsson.

I slutminuten var Ahmed Yasin, som var ett orosmoment för hemmalaget varje gång han fick bollen, nära att vrida in ett skott vid den bortre stolpen men det blev inga fler gulsvarta mål. På stopptid gjorde istället Mats Solheim mål på nick och spikade slutresultatet.

Förutom Gustaf Nilssons mål så tar vi särskilt med oss att 16-årige Imam Jagne fick göra allsvensk debut. Han blev med det samtidigt den förste spelaren född 2003 att spela i Allsvenskan. Han hade dessutom chansen att omgående bli målskytt men han lyckades inte få träff på Ahmed Yasins inlägg från vänster.

Det blir alltså en sjätteplats i den allsvenska tabellen, det var klart redan inför dagens match. Nu blickar vi framåt och tar nya tag nästa år.