Herr
2021-07-31 14:44:16
Gustafson tillbaka när BK Häcken möter Djurgården

Under söndagen möter BK Häcken tabelltvåan Djurgården på Tele2 Arena. Hemmalaget har sju raka allsvenska matcher utan förlust medan BK Häcken har sex. Det är med andra ord två formstarka lag som drabbar samman under söndagseftermiddagen.

 

Martin Olsson och Leo Bengtsson såg med sina mål till att BK Häcken slog Aberdeen med 2–0 i torsdags. Segern gav många positiva besked, men var inte tillräcklig för avancemang. Nu blir det i stället 100% fokus på den resterande delen av Allsvenskan 2021.

Där har BK Häcken sex raka matcher utan förlust och fyra vinster på dessa. I senaste omgången studsade laget tillbaka från 5–1-förlusten mot Aberdeen genom att kryssa mot Elfsborg. Per Frick satte 1–0 till boråsarna, men Alexander Jeremejeff kunde kvittera i andra halvlek. 1–1 blev också slutresultatet. Dessförinnan hade BK Häcken fyra raka vinster, varav tre under nye tränaren Per-Mathias Högmo.

 

Morgondagens motståndare Djurgården är kanske det lag som imponerat mest hittills i år. Lagets enda förlust hittills kom mot Degerfors borta och med sina 27 poäng placerar de sig på en andraplats i tabellen, med en match mindre spelad än ettan Malmö FF på 29 poäng. Magnus Eriksson sticker ut i assistligan med sina åtta målgivande passningar och lagets bäste målskytt är Aslak Fonn Witry med fem mål.

 

Alexander Jeremejeff utgick skadad mot Aberdeen, men det var glädjande nog ingen fara med BK Häckens skyttekung och han är med i truppen imorgon. Även Daleho Irandust är tillbaka efter känning och dessutom välkomnar vi tillbaka Samuel Gustafson, som missat de senaste tre matcherna.

– Självklart positivt att få igång Samuel igen och ha med både honom och ”Dalla" i truppen igen. ”Alex” var väldigt skarp på träningen idag och det känns som att vi får med oss en Jeremejeff som är väldigt sugen på att göra mål imorgon, säger Per-Mathias Högmo.


Per-Mathias Högmo inför matchen:

– I matchen mot Elfsborg hade vi långa perioder med stor framgång, speciellt offensivt, men också defensivt och jag känner att vi tog ytterligare kliv mot hur vi vill spela i matchen mot Aberdeen. Spelarna har varit väldigt professionella i en period med många matcher och de har tagit steg framåt hela vägen. Det är jag mycket nöjd med, säger han och kommenterar motståndet, som också är hans tidigare arbetsgivare.

– Djurgården är ett lag som haft en god utveckling i flera år och blivit ett stabilt topplag i Sverige. Det blir en spännande utmaning. De har en fin arena och god atmosfär, så det ska bli kul att komma tillbaka.

 

Djurgården – BK Häcken

Tele2 Arena 

1 augusti, 15.00

Matchen sänds på Discovery+.

 

Läget i laget: Rasmus Lindgren (fot), Ture Widestrand (huvud), Erik Friberg (vad), Ali Youssef (knä), Alexander Faltsetas (avstängd) saknas.

Jasse Tuominen är tillbaka i full fotbollsträning och tillgänglig för att bli uttagen från och med nästa vecka.

 

Truppen: Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Johan Hammar, Valgeir Fridriksson, Tobias Carlsson, Oskar Sverrisson, Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Martin Olsson, Patrik Wålemark, Tobias Heintz, Samuel Gustafson, Gustav Berggren, Leo Bengtsson, Benie Traore, Nasiru Mohammed, Daleho Irandust, Alexander Jeremejeff.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved