Herr
2019-08-31 12:33:25
Häckenikonen redo för comeback

Han tackade för sig efter förra säsongen och en minst sagt lång och trogen tjänst i Häckentröjan var över. Men i morgon talar mycket för att Christoffer Källqvist gör comeback.

– Den övervägande känslan är att det ska bli kul, kroppen får vi ta hand om en annan dag, säger han.


När Christoffer Källqvist avtackades av hemmapubliken efter den sista matchen förra året hade han spelat 474 matcher för BK Häcken, den enda klubben han någonsin representerat. Den 474:e matchen var mot Norrköping i april 2017. Nu tyder det mesta på att det inte var den sista allsvenska matchen utan istället den senaste. Peter Abrahamsson är avstängd mot Falkenberg i morgon och om inget oförutsett händer så lär det vara Källqvist som tar klivet in i startelvan i hans ställe.

– I den perfekta av världar så hade jag ju inte spelat mer efter avslutet i fjol men det är inte så mycket att fundera på nu. Jag har ju gjort några matcher innan så det handlar om att hitta tillbaka till känslan, säger han.


Som tredjemålvakt i truppen så har naturligtvis möjligheten att spela hela tiden funnits där och när andremålvakten Jonathan Rasheed drog av sin hälsena i maj så var det plötsligt inte så värst långt till en comeback. 

– När Jonte gick sönder så fick man skruva till grejerna lite men att Peter skulle bli skadat eller avstängd – det inte så ofta det händer. Men nu är det som det är och det är bara att se positivt på det. Det är inte så att jag har ångest över att behöva spela. Samtidigt är jag både spänd och nervös men det är så det ska vara, någonstans hittar man tillbaka till känslan som man har inför matcher, säger han.


Redan i tisdags gjorde han minicomeback när han spelade första halvlek i U21-matchen mot Kalmar.

– Jag tog de 45 minuterna för att komma in i det mer inför i morgon. På två år hinner det hända en del och det var nyttigt att få den halvleken. Även om jag varit med på träning och känt på det där så blir det inte riktigt samma sak. Allt längs vägen är viktigt för att hitta tillbaka till känslan.


Som han varit inne på tidigare så var avslutet förra säsongen inget beslut han egentligen ville ta utan var tvungen att ta. Det gör också att en återkomst till fotbollsplanen på heltid inte är möjlig.

– Rent krasst så var huvudet inte klart när jag lade av, men det vara bara att lyssna på kroppen och höften klarade inte mer. Nu under säsongen har jag försökt ligga på två träningar men det har inte funkat hela vägen det heller. Jag försöker hålla uppe det så gott det ger men höften lever sitt eget liv. Men en match som det blir nu är inga problem, säger han.


Vad har du saknat mest med att vara på planen?

– Själva tävlingsmomentet och att själv kunna påverka. Visst är det tävling även när man sitter som ledare eller som andrekeeper men jag kan inte påverka på samma sätt. Sen också att vara på planen och spela vecka ut och vecka in. I morgon får jag återigen göra det jag kan – det jag har tränat för i alla år, säger Christoffer Källqvist.


BK Häcken – Falkenberg, söndag 17.30, Bravida Arena


BK Häckens matchtrupp:

Christoffer Källqvist, Alexander Nadj, Johan Hammar, Godswill Ekpolo, Alexander Faltsetas, Erik Friberg, Oskar Sverrisson, Gustav Berggren, Daleho Irandust, Ali Youssef, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Viktor Lundberg, Paulinho, Adam Andersson, Ahmed Yasin, Gustaf Nilsson, Kwame Kizito.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved