Häckenspelarnas bästa tips för aktiviteter med barnen - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-05-26 13:56:23
Häckenspelarnas bästa tips för aktiviteter med barnen

Det brukar sägas att det finns inget ont som inte har något gott med sig. I fallet med coronaviruset betyder detta för fotbollsspelare med barnfamiljer att de kan tillbringa mer tid hemma med dem. Men vad ska man då hitta på i dessa konstiga tider, när mycket av det som barnen tycker är kul har stängt? Alexander Faltsetas, Peter Abrahamsson och Erik Friberg ger sina bästa tips på aktiviteter med barnen. 

 

Nu när varmare tider är  väg är det skönt att kunna vara ute där det finns mycket plats för barnen att springa av sig.  

– Vi är ute väldigt mycket nu och går till lekplatser eller är ute i naturen. Jag försöker att vara delaktig i barnens lek så mycket som möjligt och kanske är med och spelar fotboll med dem. Det tycker vi är väldigt roligt, säger Alexander Faltsetas 

Om bollspel inte är av intresse tipsar Peter Abrahamsson om den tidlösa leken pantgömme. Perfekt för en eftermiddag eller kväll i solen. Eller varför inte en annan klassiker, som familjen Friberg ägnat sig mycket åt.  

– Jag har blivit en mästare på kubb nu, ingen kan slå mig, säger Erik Friberg och skrattar 

När ni har sprungit av er och behöver något att hämta andan med, kan Peter Abrahamsson tipsa om sitt nyfunna intresse. 

– Vi har startat en liten odling i trädgården. Vi odlar tomat, gurka, jordgubbar..Det är en bra aktivitet att göra med barnen, säger han.  

 

När vädret sviker och mörka moln fyller himlen, finns det alltid saker att hitta på inomhus.   

– Bakning går alltid hem hos barnen. Det brukar bli kladdkaka eller chokladbollar, de tycker det är kul när de får kladda och kleta runt, säger Peter Abrahamsson.  

Eller varför inte ta fram er kreativa sida, som familjen Faltsetas.  

– Barnen gillar att pyssla, vi brukar måla våra egna krukor och miniatyrer. Bygga lego är också väldigt populärt här hemma, säger Alexander Faltsetas.  

Är ni inte så pyssliga av er, eller känner för något annat, kan Erik Friberg varmt rekommendera bataljer på ett Nintendo Switch.  

– Vi brukar köra Mario Kart eller Mario & Sonic at the Olympic games. Då brukar det hetta till rejält här hemma och tävlingsmänniskorna kommer fram, säger han.  

När det kommer till film, då finns det enligt Friberg endast ett alternativ.  

– Frost 2, den får 5/5, säger han.  

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.