Halmstad väntar i årets näst sista match - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-11-14 14:53:29
Halmstad väntar i årets näst sista match

I morgon är det dags för årets näst sista match. Superettanlaget Halmstad kommer på besök till Bravida Arena.

– Det går inte att hitta ett bättre motstånd sett till vad vi vill få ut av en sådan här match, säger BK Häckens tränare Andreas Alm.


Halmstad slutade på sjätte plats i Superettan den gångna säsongen. Så motståndet blir ett snäpp upp jämfört med matchen mot Ljungskile förra veckan.

– Vi har mött dem i U21, de har många bra spelare så jag tror det blir en bra match. De är ju ett bättre lag än Ljungskile är, sedan beror det lite på vilka de kommer med men de är ett etablerat Superettanlag med allsvenska ambitioner. Det blir en perfekt match för dem som ska spela i morgon, säger Andreas Alm. 


Även om BK Häcken befinner sig i det absoluta slutskedet av säsongen och själva resultatet kanske inte är av största vikt så är de här träningsmatcherna betydelsefulla av flera anledningar.

– Alla de här matcherna är bra. Vi får möta bra lag med seniora spelare så allt det vi vill utvärdera kan vi utvärdera. Det är också bra att se var är vi just nu innan vi startar nästa säsong, fortsätter Alm.


Förra veckans match slutade som bekant 1-1 efter att debuterande Patrik Wålemark kvitterat i andra halvlek. 

– Det var lite statiskt spel i första halvlek, vi missade att gå i djupled så mycket som vi hade kunnat göra. I andra halvlek var vi bättre i djupled, säger Häckentränaren.


Ett stort glädjeämne i den matchen var Kevin Ackermanns matchcomeback. Han spelade 65 minuter på det centrala mittfältet. 

– Jättekul att han spelade igen. Vi får vara smarta med hur mycket han spelar och när han spelar men han är definitivt tillbaka på riktigt för att vara med och konkurrera, avslutar Andreas Alm.


Det är fri entré till matchen och ingång sker via grinden vid sektion H. Det kommer inte finnas någon kiosk öppen denna match.


BK Häcken–Halmstad, 15.00, Bravida Arena. 


Matchtruppen:

Peter Abrahamsson, Oskar Sverrisson, Aiham Ousou, Godswill Ekpolo, Benjamin Arapovic, Kevin Ackermann, Imam Jagne, Viktor Lundberg, Johan Hammar, Patrik Wålemark, Samir Maarouf, Marcus Bärkroth, Kwame Kizito, Teodor Wålemark,  Liam Öhrberg och Jovan Lucic.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.