Herr
2019-02-16 12:00:00
Hattrick och tennissiffror när BK Häcken inledde Svenska Cupen
Mervan Celik gjorde ett äkta hattrick och kryddade det dessutom med ett fjärde mål. Erik Friberg lobbade in dagens kanske vackraste mål och Paulinho var säker som en skyttekung när han fick läget.
BK Häcken bjöd på fin fotboll och många mål i segermatchen mot IK Brage, 6–1.

Efter en trevande förstakvart, visade BK Häcken vilka som var storebror i mötet med IK Brage. Lugnt, tryggt och med bra fart och kombinationsspel när gulsvart gick framåt, tog hemmalaget kommandot i matchen. Mervan Celik var dagens huvudrollsinnehavare men hela laget visade upp en underhållande fotboll där det tog sig till ett stort antal målchanser.
– Det var en väldigt bra start på cupen. Vi räknar segrar i första hand men målskillnad är viktigt om man ska få de bästa fördelarna sedan, säger Andreas Alm.
Efter att Celik nickat in matchens första mål i 27:e minuten, gjorde BK Häcken tre till på den dryga kvart som återstod av första halvlek. Efter ett snöpligt insläppt mål i början av andra, fortsatte det gulsvarta anfallet att producera. Först genom att Mervan Celik satte sitt fjärde mål för dagen och sedan genom en kontring som sannolikt skulle skrämt slag i valfritt svenskt försvar, då Jeremejeff kom drivande med bollen med Paulinho och Yasin i full fart på varsin sida om sig. Palle behövde bara en chans i dag och tryckte in årets första mål i första krysset.
– När vi gör det första målet får vi energi och de ska öppna upp sig – då är vi bra. Det blir både kontringsspel och kombinationsspel. Vi har väldigt många målchanser och det förstärker det vi gjorde i fjol och det vi tränat på. Att ha fötterna mot mål, säger Andreas Alm.
Vid sidan av de sex målen, kom dagens främsta glädjebesked i den 85:e minuten, när Nasiru Mohammed byttes in och gjorde comeback efter lårskadan som höll honom borta från spel hela hösten.

BK HÄCKEN–IK BRAGE 6–1 (4-0)
1–0 Mervan Celik (27), 2–0 Mervan Celik (33), 3–0 Mervan Celik (44), 4–0 Erik Friberg (45+), 4–1 Anton Lundin (54), 5–1 Mervan Celik (57), 6–1 Paulinho (60).
Varningar: BK Häcken: -. IK Brage: Oscar Lundin (9), Alexander Zetterström (86).
BK Häcken: Peter Abrahamsson – Godswill Ekpolo, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Adam Andersson – Erik Friberg, Gustav Berggren – Ahmed Yasin (69, Ali Youssef), Viktor Lundberg (46, Paulinho), Mervan Celik – Alexander Jeremejeff (85, Nasiru Mohammed).
IK Brage: Peter Rosendal – Pontus Hindrikes Bergström, Alexander Zetterström, Mattias Liljestrand, Simon Stenberg – André Kamp, Seth Hellberg, Oscar Lundin, Anton Lundin – Jonathan Lundbäck, Kristian Andersen.
Domare: Fredrik Hansson.