Hegerberg klar för BK Häcken - BK Häcken BK Häcken
Dam
2022-02-01 16:00:00
Hegerberg klar för BK Häcken

BK Häcken har gjort klart med 28-åriga Andrine Hegerberg. Den norska mittfältaren kommer senast från italienska Roma och kontraktet är skrivet över säsongen 2023.

 

Efter att ha startat sin seniora fotbollskarriär i Kolbotn gick Andrine Hegerberg via Stabæk och Turbine Potsdam till Kopparberg/Göteborgs FC 2013. Där blev det fyra säsonger och hon blev en tongivande spelare i laget innan hon flyttade till England och Birmingham City. Efter tre år i Storbritannien väntade ett tvåårigt äventyr i Paris SG och sedan säsongen 2019–2020 har hon tillhört italienska Roma. Den 169 centimeter långa mittfältaren har också flertalet norska landskamper i ryggsäcken.

Hegerberg ansluter nu till BK Häcken och har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben. Hon gjorde sin första träning under tisdagen och åker med laget till träningslägret i Marbella i morgon kväll.

– När Häcken hörde av sig blev jag så klart intresserad. Jag har sett många matcher med laget och har en del kompisar här sedan tiden i Kopparberg. Jag var också på plats under hemmamatchen mot Lyon när min syster spelade och jag gillade det jag såg. Laget spelar min typ av fotboll, säger Hegerberg och kommenterar vad hon hoppas kunna bidra med till laget:

– Helst vill jag låta fötterna tala, men jag tycker att jag har en bra blick för spelet. Jag har en vänsterfot som är okej, gillar att leverera assist och har en skottfot om det behövs. Sedan hoppas jag kunna bidra med min rutin, både i med- och motgång. Det ska bli spännande att se om jag kan ta ytterligare kliv här.

I början av 2021 slet Andrine Hegerberg av korsbandet, men hon är sedan en tid tillbaka i full fotbollsträning och enligt sig själv är hon starkare än någonsin.

– Jag har skött min rehab hemma i Norge på Olympiatoppen som hjälper många av Norges OS-atleter. Träningen jag har fått där har gjort mig till en bättre spelare och jag är både snabbare och starkare nu än före skadan, säger Hegerberg, som har sina mål klara:

– Personligen siktar jag mot EM i sommar och som lag hoppas jag att vi ska vara med och fajtas i toppen.

Sportchef Martin Ericsson om BK Häckens senaste nyförvärv:

– Andrine passar bra in i profilen för vad vi söker som central spelare. Hon kan både spela tia och åtta. Hon kommer med sin spelskicklighet och stora engagemang göra stor nytta för oss. Vi är väldigt glada över att ha henne här.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.