Heintz förstärker Bollklubben - BK Häcken BK Häcken
Herr
2021-02-08 18:00:00
Heintz förstärker Bollklubben

Den norske mittfältaren Tobias Heintz är klar för BK Häcken. 22-åringen kommer senast från turkiska Kasimpasa och kontraktet är skrivet på fyra år.


Tobias Heintz inledde sin fotbollskarriär i Moss FK, men gick tidigt över till konkurrenten Sprint-Jeløy där han 2014 gjorde sin seniordebut. Därefter blev det fyra säsonger i Sarpsborg 08, innan han värvades till turkiska Kasimpasa. Han var en del av det Sarpsborg 08 som gjorde succé i Europa League 2018/2019 och han noterades för tre mål i den internationella turneringen. Tiden i Turkiet blev dock inte lyckosam och under höstsäsongen 2020 var han tillbaka i Sarpsborg på lån. Han återvände sedan till Turkiet, men bröt tidigare i år sitt kontrakt med Super Lig-klubben.

22-årige Heintz har spelat i samtliga norska ungdomslandslag och den 174 centimeter långe mittfältaren förstärker nu BK Häckens mittfält. Heintz ansluter till Bollklubben gratis och kontraktet är skrivet på fyra år.

– Ända sen jag slog igenom i Norge har jag tänkt att jag vill spela i Sverige någon gång. När jag bröt kontraktet med Kasimpasa och fick reda på BK Häckens intresse så var det från första början prioritet ett för mig. Jag hade många alternativ att välja mellan, men BK Häcken kändes som det mest spännande och jag är jätteglad över att vara här, säger Heintz.

Heintz är tilltänkt att konkurrera som offensiv central mittfältare, men kan även spela på en kant. I norrmannen får BK Häcken en spelare som sticker ut i sin offensiv.  

– Jag är väldigt ”onorsk” i mitt spel. Det är väl först och främst smartness och teknik som är mina styrkor och därför tror jag att jag kommer passa väldigt bra in i BK Häcken. I Sarpsborg spelade jag mycket till vänster, men min främsta position har alltid varit ”tia”. Det är där jag är bäst.

Innan det slutgiltiga valet föll på BK Häcken gjorde norrmannen sin research och med familjehemmet nära den norsksvenska gränsen är Göteborg ingen främmande stad.

– Jag har hört väldigt gott om BK Häcken från många håll. Alexander Søderlund hade bara positiva saker att säga om klubben och även Mikael Stahre sa att det hade varit en bra klubb för mig att komma till. Loret Sadiku i Kasimpasa (tidigare Värnamo och Helsingborg, reds anm.) hade också bara gods vitsord om BK Häcken. Sedan gillar jag BK Häckens sätt att spela fotboll och den planen klubben presenterat för mig känns klockren.


Sportchef Martin Ericsson:

– I Tobias får vi in en skicklig offensiv spelare som gillar att hitta lösningar i spelet. Han värvas in som ”tia”, men kan också spela på en kant. Bra teknik, kvick i steget och kombinationsstark. Han har dessutom, trots sin unga ålder, en gedigen meritlista och har internationell erfarenhet både från Sarpsborg, landslag och Kasimpasa. Vi har haft koll på honom innan och är glada över att vi lyckats lösa den här övergången.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.