Dam
2024-08-19 10:00:00
Hikaru Kitagawa är klar för BK Häcken: "Väldigt glad"

Japanska landslagsspelaren Hikaru Kitagawa ansluter till BK Häcken. Vänsterbacken har skrivit på ett kontrakt över år 2026 och blir historisk som den första spelaren från Japan i BK Häcken.

– Jag är nöjd över att kunna anta min första utmaning utomlands i den underbara klubben BK Häcken. Jag är väldigt glad över att vara här och jag tackar klubben för att ha välkomnat mig. Jag är exalterad och ser fram emot att spela här, säger Hikaru Kitagawa.

 

Hikaru Kitagawa kommer närmast från INAC Kobe Leonessa, där hon under förra säsongen noterades för sex mål på 22 ligamatcher, i Japan. Hon representerade hemlandet i OS och gjorde ett fint frisparksmål i matchen mot Nigeria. Nu är hon klar för två och ett halvt år i BK Häcken.

– Jag har hört att det är en klubb som alltid ligger i toppen av OBOS Damallsvenskan. Jag ser fram emot att spela för klubben, särskilt eftersom laget kommer att spela i Champions League, säger 27-åringen.

Nyförvärvet är stolt över att bli Bollklubbens första japanska spelare.

– Jag är glad över att bli välkomnad som den första japanen. Jag skulle vilja kommunicera med supportrarna och bygga en bra relation med dem.

OS-spelaren vet vad hon vill uträtta under sin tid i BK Häcken.

– Jag vill vara involverad mycket i lagets spel och bidra till att laget vinner. Jag är en offensiv ytterback och ibland spelar jag som wingback. Jag är bra på att slå krossbollar från vänsterkanten och starta anfall. Jag vill bidra till laget genom att producera assists och göra mål, säger Hikaru Kitagawa.

 

BK Häckens fotbollsansvarig för dam elit, Christian Lundström, är mycket nöjd med förstärkningen på backsidan.

– Vi har följt japanska ligan en längre tid och nu känns det väldigt rätt med Hikaru. Hon är en väldigt skicklig fotbollsspelare. Hon spelar i japanska landslaget och har en otroligt fin vänsterfot. Det var kul att se att hon presterade bra på OS. Hikaru kommer tillföra en ny nivå rent tekniskt och hennes passningsskicklighet kommer tillföra mycket till oss. Hon är en väldigt offensiv ytterback som passar bra in i vårt sätt att spela. Hon har en förmåga att följa med upp i anfall, är målfarlig och har bra serve på fasta situationer, säger Christian Lundström.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved