Dam
2023-06-06 19:53:30
Curmark efter finalförlusten: "Inte riktigt med från start"

Efter en oavgjord första halvlek tappade BK Häcken i den andra och laget förlorade Svenska Cupen-finalen mot Hammarby med 3–0.

 

När visslan ljöd för halvtidsvila stod det 0–0 på resultattavlan. Men tidigt i den andra halvleken kunde Hammarby spräcka målnollan genom Madeleine Janogy. Densamma kunde senare utöka med ett vänsterskott rakt upp i Falks högra hörn innan Hamano satte dagens sista mål.

– Jag tycker att första halvlek står och väger. Båda lagen gör en helt okej halvlek. Sen går de ut och vi är inte riktigt med från start. Därefter blir det vi lite småängsliga. Vi tappar farten och vår trygghet på något sätt. Sen släpper vi till och de gör något snyggt mål. De gör en bra andrahalvlek helt enkelt och vi är inte tillräckligt bra, säger Filippa Curmark.

Finalförlusten innebär att BK Häcken tar silvermedaljen från årets turnering – precis som i fjol.

– Det är klart att vi är besvikna. Vi hade större förväntningar och förhoppningar för cupfinalen. Återigen förlorar vi, det känns tungt just nu.

Trots en tung förlust i dag hoppas Filippa Curmark att laget kan förbise dagens resultat när laget ska upp till Stockholm igen i helgen för att spela mot Brommapojkarna borta i OBOS Damallsvenskan.

– Nu gäller det bara att vi går vidare från det här och kommer tillbaka starkare. Vi har roliga matcher framåt inför uppehållet och serieledning och det är klart att vi ska gå för det, säger lagkaptenen.

 

Robert Vilahamn anser att laget har svårt att komma till de riktiga chanserna som krävs för att göra mål.

– Klart att det är tungt att förlora en final och komma tvåa i Svenska Cupen. Man vill alltid vinna titlar. Samtidigt är det ett stort fokus på Damallsvenskan och där gäller det att lägga det här bakom sig och fortsätta fokusera på hur bra vi har gått i Damallsvenskan och fortsätta den resan för det är där vi verkligen vill vara i slutet och vinna den serien. Jättetungt att förlora en titel i dag men solen går upp i morgon, säger han.


Se en längre intervju med Filippa Curmark i spelaren ovan.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved