Herr
2021-03-07 19:38:43
IFK Norrköping väntar i kvartsfinal

Tidigare idag blev BK Häcken klara för kvartsfinal i Svenska Cupen och under söndagskvällen lottades vi mot IFK Norrköping. Kvartsfinalen spelas på bortaplan nästa helg.

 

BK Häcken har blivit vana vid att nå kvartsfinal i Svenska Cupen. Det är åttonde året i rad klubben når slutspel i cupen. 2016 och 2019 gick det hela vägen och det återstår att se om BK Häcken kan stå högst upp på pallen även 2021.

Första hindret på vägen i slutspelet blir IFK Norrköping. De tre övriga lagen vi kunde lottats mot var Hammarby, Djurgården och Degerfors.

– Norrköping borta är helt klart en tuff utmaning. Historiskt sett har det alltid varit svårt att möta dem. Samtidigt tycker jag att det känns som en överkomlig motståndare att gå vidare emot. Helst hade vi ju velat ha hemmamatch, men nu blev det inte så och av de fyra lagen vi kunde ställas mot tycker jag inte det spelar superstor roll vilka vi hade fått möta. Gör vi en bra match har vi stor möjlighet att gå vidare, så mycket är upp till oss själva nu, säger assisterande tränare Christian Lundström.

 

Slår vi IFK Norrköping väntar hemmamatch mot segraren i kvartsfinalen mellan Degerfors och Västerås.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved