Ijeh målskytt i sköna segern - BK Häcken BK Häcken
Dam
2021-07-07 20:53:00
Ijeh målskytt i sköna segern

BK Häcken tog en viktig seger i toppstriden av OBOS Damallsvenskan. Linköping besegrades med 3-0 på bortaplan och Evelyn Ijeh gjorde sitt första mål i såväl högsta serien som Gulsvart. 


Ett BK Häcken med gott självförtroende åkte till Linköping för att genomföra den sista matchen innan OS–uppehållet. Laget sökte också revansch efter 0–1-förlusten mot östgötarna hemma på Bravida tidigare under våren. 

Matchen var inledningsvis helt kontrollerad av gästerna och Anna Csiki var nära att skjuta in en frispark från knappt 30 meter, men bollen gick i överliggaren. Linköping åt sig in i matchen och var inte ofarliga när de kom upp i offensiven. 

BK Häcken skulle efter flera skapade chanser till slut få hål på hemmakeepern. Dilja Zomers nickade ner ett inlägg och Milica Mijatovic fulständigt dundrade in ledningsmålet på halvvolley. Precis som flera gånger tidigare under säsongen kändes det som att laget lyfte flera nivåer när de väl fick in bollen. Kort därefter utökade stekheta Dilja Zomers med sitt fjärde mål för säsongen och blev målskytt för andra matchen i rad. 

Med drygt tio minuter kvar byttes Evelyn Ijeh in istället för målskytten Mijatovic. Det skulle visa sig att en målskytt byttes ut för en annan, 19-åriga Ijeh kom fri i matchens slutminut och gjorde inga som helst misstag. Ett snyggt placerat skott i bortre hörnet fastställde slutresultatet 3–0 och som innebar hennes första mål i både den gulsvarta tröjan och i OBOS Damallsvenskan. 

– Det känns väldigt skönt att komma in och få göra mål, jag har kämpat och slitit för det här så det är gött att den gick in. Det är också viktigt för laget att vi går in i semestern med tre poäng i bagaget, säger hon efter matchen. 

Nu väntar alltså ett längre uppehåll där vissa spelare tar lite semester medan några kommer att åka till Japan och spela OS. När laget återsamlas igen väntar fortsättning på toppstriden i serien, nu är gapet till serieledarna tre poäng med en match mer spelad.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.