Imam Jagne har skrivit A-lagskontrakt - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-02-07 13:33:36
Imam Jagne har skrivit A-lagskontrakt

Imam Jagne har övertygat under tiden han tränat och spelat med A-laget och belönas nu med ett A-lagskontrakt. Han har skrivit på ett avtal som sträcker sig över tre år.

– Det är helt sjukt egentligen, jag är väldigt tacksam över det här, säger han.


Det har minst sagt hänt en hel del i Imam Jagnes fotbollskarriär det senaste halvåret. Under sommaren tog han först en ordinarie plats i BK Häckens P17-lag. Kort därefter blev han kallad till sin första landslagssamling och hemma igen därifrån fick han komma upp och träna med Bollklubbens A-lag. Som om inte det vore nog så fick han i allsvenskans sista omgång också göra debut landets högsta serie. Och nu får han som 16-åring ett A-lagskontrakt med klubben som han spelat i sedan han var tolv år. Moderklubben är Solväders FC i Biskopsgården.

– När jag fick det här erbjudandet så började jag reflektera över allt och gå igenom allt i huvudet och hur fort det har gått och så. Men jag hade det lite på känn, jag har varit med och tränat och spelat med dem ganska länge nu. Jag är väldigt tacksam, men det tar inte slut här, jag kommer fortsätta kriga.


Framgångarna har gjort att många har hört av sig till honom men när han fick erbjudandet från BK Häcken så var det inget att tveka på.

– Det har varit agenter som hört av sig men det är så när det går bra, så jag tänker inte på det utan fokuserar på att jobba hårt och utvecklas och även vara en bra människa utanför planen.

Det är även några klubbar som hört av sig men jag har inte varit så intresserad av det, jag har fokuserat på att få A-lagskontrakt här. Jag har allting i BK Häcken och behöver ingenting annat just nu, säger han och fortsätter:


– Det kanske låter lite dumt men jag ska försöka ta en plats, även om det är svårt. Men det är så jag utvecklas, jag får se på dem som är etablerade och lära mig av dem men ändå försöka få så många minuter som möjligt. Jag kommer jobba stenhårt på varje träning.


BK Häckens sportchef Sonny Karlsson kommenterar Jagnes A-lagskontrakt så här:

– Han har alldeles för stor potential för att inte bli uppflyttad till A-laget, så det var ett enkelt val.


Jagne lämnade igår Bollklubbens träningsläger i Portugal för att ansluta till P17-landslagets läger i Spanien, något som var bestämt sedan innan. Även Bollklubbens Emin Hasic är på plats i Spanien. Värt att nämna är att av BK Häckens 25 spelare i klubbens två P16/17-lagen så var 17 spelare med i landslagssamlingar under hösten 2019. Nio av dessa kommer från breddverksamheten. Imam Jagnes väg från bredd ända upp till A-laget är ännu ett gott betyg till BK Häckens ungdomsverksamhet.

– Det visar att vi gör bra saker hela vägen från bredd till akademin. Men det viktigast är att de kommer in och spelar A-lagsfotboll också, som Gustav Berggren, Adam Andersson och Dalla gör, så att det blir en slutprodukt av det också och inte bara potential, säger Sonny Karlsson.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.