Imorgon fortsätter cupen - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-02-28 14:21:24
Imorgon fortsätter cupen

Stark och skön seger mot Gais i cuppremiären. I gruppspelets andra match väntar Skånelaget Eskilsminne IF på bortaplan.


Tre mål, en hållen nolla, bra spel och nyförvärv som imponerade. Vi hade knappt kunnat önska något mer från cuppremiären i söndags. Huvudtränare Alm var framförallt nöjd med lagets inställning.

– Vi var ödmjuka i vårt sätt att ta oss an Gais och det gjorde att vi kunde jobba hårt och noga både offensivt och defensivt. Det var fint att se att vi kunde komma förberedda till första matchen. Däremot hade jag gärna sett att vi gjort ett par mål till på de chanser vi hade, säger han.


Sedan i måndags har fokus legat morgondagens motståndare, Eskilsminne IF. Eskilsminne är en stadsdel i Helsingborg och Eskilsminne IF är hemmahörande i Division 1 Södra, samma serie som bland annat Qviding och Utsikten. I fjol slutade laget på en nionde plats i tabellen och hemmafacit löd 4 vinster, 7 oavgjorda och 4 förluster. Tränare i laget är Mattias Lindström, som har en gedigen meritlista bakom sig. Den f d mittfältaren spelade under många år i Helsingborgs IF och han hann även med att representera bland annat danska Aalborg och GAIS.

– Eskilsminne har gjort sig kända för att kunna ta cupskalper från lag i Allsvenskan och Superettan och har både spelare och tränare med allsvensk erfarenhet. När de är som bäst så är det ett kompakt lag som kommer till mycket målchanser. För oss handlar det om att vara noga och ödmjuka igen, säger Alm.


Första gruppspelsmatchen i Svenska Cupen slutade i förlust för skåningarnas del – en stor sådan. Östersund vann med 5-0 efter två tidiga mål.

– Eskilsminne fick två olyckliga mål emot sig första tio minuterna mot Östersund och då blev siffrorna större än väntat, men de hade också perioder i matchen där de skapade chanser på ÖFK, säger Alm.


Avspark sker 14.30 imorgon på Olympiafältet - Plan 10. Getingarna anordnar bussresa som du kan anmäla dig till HÄR.


Köp biljett till matchen HÄR.


För dig som inte har möjlighet att vara på plats så sänder C More den med start 14.25. Köp en matchbiljett HÄR.


Truppen: Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Adam Andersson, Johan Hammar, Oskar Sverrisson, Tobias Carlsson, Joona Toivio, Godswill Ekpolo, Alexander Faltsetas, Erik Friberg, Gustav Berggren, Jasse Tuominen, Viktor Lundberg, Ahmed Yasin, Daleho Irandust, Gustaf Nilsson, Ali Youssef, Alexander Søderlund.

Rasmus Lindgren står över matchen med lättare känning.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.