Herr
2022-06-25 14:24:50
Inför Allsvenska toppmatchen: "Klart man vill ha revansch"

Sist blev det en 4–0-förlust och uttåg ur cupen. Nu bär det av igen mot Hammarby på Tele2 Arena.

– Vi spelar ungefär tio gånger bättre nu än vad vi gjorde sist, säger Oscar Uddenäs.

 

Sist lagen möttes på Tele2 Arena åkte BK Häcken på en 4–0-förlust. Det innebar ett uttåg från Svenska Cupen redan i gruppfasen. Nu ligger all fokus på revansch och tre poäng i en viktig sexpoängsmatch i toppen av Allsvenskan.

– Vi visade inte alls mycket i den matchen. Vi var inne i vår uppbyggnadsfas. Det var många nya spelare och nya idéer. Efter matchen utvärderade vi och gjorde några ändringar. Sen dess har det blivit mycket bättre, säger Oscar Uddenäs.

 

Oscar Uddenäs ser ett helt annat BK Häcken som går ut på plan på söndag, än det som spelade i Svenska Cupen.

– Jag tror dock inte det är så mycket skillnad i sättet vi spelar från förra matchen. Vi har framför allt blivit ett mycket bättre lag. Vi spelar en bättre fotboll tillsammans och vi är tryggare. Vi spelar ungefär tio gånger bättre nu än vad vi gjorde sist.

 

Inför matchen har fokus legat på det spelmässiga. Men samtidigt ligger förra matchen som en nagel i ögat.

– Klart man vill ha revansch. Det är inte något vi snackar om – men klart alla har det i huvudet. Vi kommer nog att prata om det innan matchen också. Det är inte kul att förlora och inte på det sättet.

 

Samtidigt är pressen, att det är mycket folk på plats och en kamp i toppen i Allsvenskan, inget som plågar Uddenäs.

– Vi går in med inställningen att vinna varje match. Men man vet att det är en viktig match och så. Men det är ju de här matcherna man vill spela? Jag kommer att gå ut och njuta så mycket jag kan, säger han.


Läget i truppen:

Benie Traoré och Filip Trpcevski är långtidsskadade. Friberg har en underkroppsskada. Ali Youssef är sjuk.

 

Truppen:

Jonathan Rasheed, Sebastian Banozic, Tomas Totland, Valgeir Fridriksson, Johan Hammar, Franklin Tebo Uchenna, Even Hovland, Kristoffer Lund, Mikkel Rygaard, Gustav Berggren, Romeo Amane, Samuel Gustafson, Lars Olden Larsen, Gustav Berggren, Oscar Uddenäs, Blair Turgott, Alexander Jeremejeff, Leo Bengtsson, Ibrahim Sadiq.

 

Hammarby – BK Häcken

Datum: Söndag 26 juni

Plats: Tele2 Arena
Matchstart: 15.00

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved