Flera spelare tillbaka i genrepet - BK Häcken BK Häcken
Herr
2021-04-02 13:31:01
Flera spelare tillbaka i genrepet

BK Häcken tar emot Varberg i morgon, i den sista träningsmatchen innan den allsvenska premiären. Inför matchen ser skadelistan, som senaste tiden varit dystert lång, ut att kortas ner och flera spelare är tillbaka i matchtruppen.


Efter förra veckans träningsmatch mot allsvenska nykomlingen Degerfors, väntar ny träningsmatch mot Varberg imorgon lördag. Det kommer att bli sista chansen för laget att slipa på detaljer inför seriepremiären den 11 april.
Under fredagens träning var flera spelare tillbaka som varit borta den senaste tiden. Tobias Heintz, Alexander Jeremejeff, Ali Youssef och Patrik Wålemark är tillbaka i truppen och är redo för spel. Även Joona Toivio och Valgeir Fridriksson, som varit på landslagsuppdrag, är tillbaka och är med i truppen igen. Godswill Ekpolo gjorde sin första träning med full styrka efter sin knäskada, men kommer inte att vara med i morgondagens match. Fler spelare på skadelistan är på väg tillbaka men är inte riktigt redo för spel än.

Varberg slutade på en elfteplats i klubbens första allsvenska säsong någonsin ifjol. Till kommande säsong har man spetsat till laget ytterligare, mest nämnvärt med Robin Simovic som tidigare spelat allsvensk fotboll med Helsingborg. 


Huvudtränare Andreas Alm tonar ner att det är just ett genrep och menar att tempot är viktigare än att alla detaljer sitter som de ska. 

– Genrep är vad det är, alla detaljer kommer inte att sitta direkt utan det är viktigare att vi kommer ut med bra fart och att det blir en fartfylld match. Därför tycker jag att Varberg är ett bra lag att möta nu innan premiären, de spelar alltid med hög fart och bjuder alltid upp till kamp, säger Alm.


BK Häcken – Varbergs BOIS

Lördag 3 april 14.00

Matchen sänds på Discovery+. Just nu har de kampanjpris på årsabonnemanget Total, 199 kr/månad (ord pris 299 kr/mån) - skaffa ditt abonnemang här, så får BK Häcken en del av intäkten


Läget i laget: Peter Abrahamsson, Jasse Tuominen och Daleho Irandust är långtidsskadade. Erik Friberg (vad), Martin Olsson (lår), Yannick Adjoumani (lår), Samir Maarouf (lår) och Ture Widestrand (huvud) är skadade. 


Truppen: Pontus Dahlberg, Jonathan Rasheed, Valgeir Fridriksson, Oskar Sverrisson, Tobias Carlsson, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Johan Hammar, Sebastian Lagerlund, Yusuf Nuur (P19), Oskar Ruuska (P19), William Milovanovic, Tobias Heintz, Alexander Faltsetas, Gustav Berggren, Ali Yousef, Patrik Wålemark, Leo Bengtsson, Axel Henriksson, Benie Traore, Leonardo Farah Shahin, Jack Lahne, Alexander Jeremejeff. 


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.