Information inför Allsvenskans sista omgång - BK Häcken BK Häcken
Herr
2021-11-23 14:05:00
Information inför Allsvenskans sista omgång

BK Häcken kommer att släppa biljetterna till årets sista omgång av Allsvenskan, BK Häcken–Djurgården, på tisdag 30 november, klockan 10.00.

Klubben utgår i dagsläget från att matchen ska spelas på Bravida Arena men kommer att fatta beslut om var matchen ska spelas utifrån den samlade säkerhetsbedömningen efter att den 29:e omgången avgjorts.

 

BK Häcken står inför en viktig avslutning av Allsvenskan, där klubben med två omgångar kvar spelar för att behålla den åttonde plats laget nu placerar sig på, då det dels skulle innebära bättre förutsättningar i Svenska Cupen och dels att BK Häcken för femte året i rad skulle bli bäst i stan. Samtidigt är Djurgården, som BK Häcken tar emot i den sista omgången, fortsatt inblandade i guldstriden och de uppskattar att ett femsiffrigt antal bortasupportrar kan resa till Göteborg för den avgörande matchen. 

I planeringen av matchevenemanget för BK Häcken en nära dialog med så väl Djurgården som med polisen och övriga samarbetsaktörer. Grundplanen är att spela matchen på Bravida Arena men förutsättningarna inför den avslutande omgången kan göra att BK Häcken tvingas flytta matchen, på grund av den samlade riskanalysen inför evenemanget som kan påverka tillståndet från polisen för att få arrangera matchen på Bravida Arena med en maxkapacitet på 6300 personer.

– Som klubb vill vi inte vara någon annanstans än på vår hemmaplan, på Bravida Arena, men som arrangör behöver vi ta ansvar för den gemensamma säkerhetsbedömningen alla inblandade aktörer gör och det innebär att vi kan hamna i ett scenario där vi måste flytta matchen till en större arena, säger Elin Öst Sandström, evenemangsansvarig i BK Häcken.

BK Häcken för även en dialog med UEFA i frågan, då klubben tar emot Bayern München i Women’s Champions League fem dagar efter Allsvenskans sista omgång och UEFA är måna om att BK Häcken kan garantera att Bravida Arena är godkänd för spel till den matchen. 

I nuläget innebär det att BK Häcken planerar dubbelt inför matchen mot Djurgården, för att spela hemma på Bravida Arena om det är möjligt men samtidigt vara förberedda att arrangera matchen på Ullevi om säkerhetsbedömningen gör att det krävs ett arenabyte.

BK Häcken kommer att fatta beslut om var matchen ska spelas när den samlade säkerhetsbedömningen kan göras, på måndag kväll när den näst sista omgången är avgjord.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.