Akademi
2019-09-16 14:55:28
Akademisvepet – ingen toppenhelg för våra lag

Oavgjort för P19-laget och förlust för P17-laget – det blev facit efter helgens matcher för våra två akademilag.


BK Häckens P19-lag tog sig i lördags över älven till Kamratgården där ett derby med IFK Göteborg väntade. Och det var gulsvart som rivstartade matchen, redan i den tredje matchminuten gjorde Isaac Jonsson mål och gav BK Häcken en drömstart. Laget fortsatte att trumma på och skapade många chanser att utöka ledningen men ledningen i paus var ”bara” ett mål. Den andra halvleken fortsatte som den första slutade – ett BK Häcken som förde spelet och skapade chanser men utan att lyckas med det där sista. Istället kunde hemmalagets William Sandford kvittera i den 72:a minuten. Ett resultat som stod sig till slutsignalen och BK Häcken fick lämna fastlandet med lite bitter eftersmak.

– Det var en match som vi borde ha vunnit sett till matchbild och målchanser. Vi hade dock inte den sista skärpan som krävdes i de avgörande momenten. Vi oerhört besvikna på att bara åka hem med ett 1-1-resultat, säger P19-lagets tränare Jesper Ljung.


P17-laget hade en tuff uppgift framför sig när man åkte till Halmstad i går. Och hallänningarna skulle bli för svåra den här gången. En period i den första halvleken på bara 13 minuter blev avgörande, hemmalaget gjorde inte mindre än fyra mål under den tiden. Hampus Hägg gav hemmalaget ledningen i matchminut 15. Och när han gjorde sitt andra mål i matchminut 28 så betydde det alltså hela 4-0. En smått osannolik utdelning och BK Häcken orkade inte kämpa sig tillbaka in i matchen efter det.

– Det var slarvigt och ofokuserat spel av oss i den perioden och det kostade oss för mycket. Det var de sämsta 15-20 minuterna i år och vi fick betala för det. Vi försökte komma tillbaka i andra halvlek men de var för bra för att vi skulle lyckas den här gången, säger P17-lagets tränare Hristijan Cvetkovski.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved