Intressant toppmöte väntar i Borås - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-09-20 13:37:51
Intressant toppmöte väntar i Borås

BK Häcken och Elfsborg har mött varandra två gånger i år – med varsin seger som följd. Imorgon går seriens tvåa och trea upp mot varandra en tredje gång i ett högintressant möte på Borås Arena.


Efter BK Häckens fyra raka segrar så blev det med nöd och näppe en poäng mot Sirius i måndags. Jasse Tuominens kvittering på straff kom på stopptid. Sett till de fem senaste omgångarna så är det Bollklubben som har tagit flest poäng av alla i serien. För morgondagens motståndare Elfsborg är läget nästan det motsatta. På sina fem senaste matcher har Boråsarna en förlust och resten oavgjorda matcher. Deras senaste seger kom hemma mot Falkenberg den 13 augusti. Men trots den något skrala poängskörden den senaste månaden så är laget fortsatt i allra högsta grad inblandade i den allsvenska toppstriden. Laget har samma antal poäng som BK Häcken och är således också ”bara” sex poäng efter Malmö. Elfsborgs har dock spelat lika många matcher som Malmö så Bollklubben har en match till godo på bägge de lagen.

Elfsborg har en av seriens två skyttekungar så här långt. Jesper Karlsson har gjort elva mål och delar ledningen i skytteligan med Norrköpings Christoffer Nyman. Karlsson är såld till nederländska AZ Alkmaar men finns tillgänglig för spel med Elfsborg fram till den 27 september.

Matchen imorgon blir säsongens tredje möte lagen emellan. Förlusten i cupkvartsfinalen hemma på Bravida i juni svider fortfarande. Den osannolika 6-0-segern i Allsvenskan en månad senare minns vi betydligt hellre. Förutom de tre poängen och utklassningen så minns vi särskilt också Patrik Wålemarks insats. Det var i den matchen han på allvar presenterade sig för den svenska fotbollspubliken när han gjorde ett mål och låg bakom ytterligare tre.


BK Häckens tränare Andreas Alm om morgondagens motståndare.

”De har ett tidigt djupledsspel och ett inläggsspel mot Jesper Karlsson, Rasmus Alm och Per Frick som spelar oftast, som är jobbiga för alla motståndare. Emellanåt finns det mycket löpningar mot motståndarens backlinje. Och bollen kommer dessutom från många olika fötter – det kan vara från mittbackar, det kan vara från Simon Olsson eller från Sivert Nilsen så bollen kan komma från överallt. Det blir en match mellan två lag som gjort det bra så här långt”


Lagens fem senaste allsvenska matcher.


BK Häcken

14 september Sirius (H) 1-1

30 augusti AIK (B) 0-1

24 augusti Norrköping (B) 0-1

17 augusti Varberg (H) 2-1

13 augusti Varberg (B) 1-3


IF Elfsborg


17 september Mjällby (H) 2-2

12 september Djurgården (B) 1-1

30 augusti Malmö (B) 1-1

23 augusti Östersund (H) 0-1

16 augusti Hammarby (B) 2-2


Elfsborg – BK Häcken 

Måndag, 21 september, kl 19.00

Matchen sänds av Dplay och skaffar du ditt abonnemang via den här länken, så får BK Häcken en del av intäkten.


Truppen:

Jonathan Rasheed, Pontus Dahlberg, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Oskar Sverrisson, Adam Andersson, Tobias Carlsson, Godswill Ekpolo, Johan Hammar, Erik Friberg, Gustav Berggren, Alexander Faltsetas, Alexander Søderlund, Jasse Tuominen, Viktor Lundberg, Ahmed Yasin, Leo Bengtsson, Daleho Irandust, Patrik Wålemark.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.