Irandust blir borta i tre månader efter ljumskoperation - BK Häcken BK Häcken
Herr
2021-02-17 09:00:00
Irandust blir borta i tre månader efter ljumskoperation

Daleho Irandust har opererat ljumsken. Mittfältaren beräknas vara tillbaka i spel om tre månader. 


Daleho Irandust har i två års tid till och från besvärats av smärta i ljumsken. Han har spelat större delen av de allsvenska säsongerna men har i perioder tvingats från planen på grund av smärtan. 

BK Häckens medicinska team har följt mittfältaren i rehabiliteringen och vid ett flertal tillfällen under de här två åren har den medicinska bedömningen varit att de kan komma tillrätta med problematiken genom rehabträning, beslut som fattats gemensamt av klubben och spelaren.

Irandusts smärta blev i slutet av oktober värre och han missade avslutningen på Allsvenskan. Efter en längre tid från fotbollen, med fullt fokus på rehabträning, var han tillbaka och redo att gå in i fotbollsträning med laget igen i slutet av januari. I stället blev en övergång till franska Toulouse aktuell – klubbarna och Daleho var överens och han reste till Frankrike för att slutföra affären.

Vid läkarundersökningen gjordes en annan medicinsk bedömning och Toulouse konstaterade att Irandust behövde operera ljumsken. Den franska klubben ville ändå fullfölja affären men Daleho Irandust valde då att blåsa av övergången för att vara kvar i BK Häcken och opereras och rehabilitera sig tillbaka till fotbollsplanen igen.

Nu är operationen genomförd och vägen tillbaka påbörjad, där Daleho beräknas vara tillbaka om tre månader.

– Vi är trygga i den bedömning vi har gjort när vi följt honom i två års tid i rehabiliteringen men nu kom vi till ett läge där han åkte ner till Frankrike och fick bedömningen att operation krävs och han fick även samma bedömning vid en ”second opinion”-undersökning i Belgien. Fotbolls-Europa skiljer sig generellt från Sverige när det gäller synsättet i att ta till operation snabbare. När han fick den bedömningen kände han att det var rätt att operera nu för att förhoppningsvis bli helt återställd. Vi stöttar honom i det och har bra kontakt med det medicinska teamet som gjort operationen, det är en väldigt duktig läkare, så nu hoppas vi att det här fungerar och att ”Dalla” ska bli fri från smärtan för gott, säger BK Häckens sjukgymnast Johan Sandberg.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.