Herr
2020-01-20 15:57:41
Irandust förhoppningsfull trots skadan

Samma skada som störde Daleho Irandust under förra årets försäsong höll honom borta från spel i fredags. Nu väntar ordentlig rehab och kortisonspruta – samma spruta som hjälpte honom i fjol. 

– Nu har vi koll på vad det är så jag är förhoppningsfull, jag hoppas kunna köra fullt igen om ett par veckor, säger han.


Skadeproblemen förra året gjorde att Daleho Irandust inte spelade någon match under försäsongen. Efter att ha tagit en kortisonspruta i mars och sysselsatt sig med rehabträning var han tillbaka först i den allsvenska premiären. Vi minns hur han byttes in på bortaplan mot Malmö och räddade en gulsvart poäng. Nu har samma smärta kommit åter. 

– Jag kände det efter några träningar nere i Qatar. Då använde jag ett bälte och det hjälpte mig. Jag körde bältet även när jag kom tillbaka hit förra veckan men så fick jag extremt ont så jag har tränat inne sedan dess, säger Irandust.


Inom de närmsta dagarna kommer han att ta en ny kortisonspruta. Därefter blir det vila helt några dagar innan fullt fokus på rehab väntar. Planen är att kort därefter vara tillbaka på fotbollsplanen. Förhoppningen är att kunna köra på som vanligt med laget igen under lägret i Portugal.

– Förra året var jag inte så ordentlig med rehaben, när smärtan försvann så slutade jag men så kom problemen tillbaka. Nu kommer jag att vara betydligt mer ordentlig och fortsätta köra rehab även när smärtan är borta, säger han.


Den medicinska benämningen på problemen är inflammation i symfysen. Just den saken, att ha en diagnos på åkomman är en stor skillnad från i fjol.

– Nu har vi koll på vad det är, förra året hade vi inte det, det var därför det var så jobbigt då. Detta är inget jag ältar utan jag är förhoppningsfull, säger han.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved