Irandust med drömmål när BK Häcken vann - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-07-14 16:55:32
Irandust med drömmål när BK Häcken vann

Ett drömmål av Daleho Irandust och en mycket väl genomförd andra halvlek gjorde att BK Häcken kunde ta en bekväm seger med 3-0 mot Örebro. Irandusts 1-0-mål var en sällan skådad individuell prestation.

– Jag ska inte säga för mycket men det var nog rätt snyggt, säger han blygsamt.


Det såg ut som så många gånger förr den här säsongen på Bravida Arena – ett bortalag som sjönk lågt med laget och gjorde allt för att minimera ytorna mellan försvar och mittfält. Det var en taktik som fungerade bra i drygt en halvlek, sedan tog Daleho Irandust saken i egna händer. Han fick bollen mitt på Örebros planhalva och släppte den inte förrän han tagit sig förbi 4-5 bortaspelare och säkert placerat in ledningsmålet med bredsidan. En soloprestation som förde tankarna till Lionel Messi. Eller varför inte till Maradona?

– Det är flera som säger till mig att utnyttja min snabbhet med boll så då gjorde jag det. Jag springer ifrån dem och plötsligt är det ”bara” två mittbackar kvar som jag petar mig förbi och så kan jag lägga in den. Jag vet inte om det var drömmål men det var snyggt, säger Irandust.


Bravida Arena var dagen till ära fylld av ungdomar som ska spela Gothia Cup nästa vecka. Det målet gav dem säkerligen en hel del inspiration inför den kommande veckans utmaningar.

– Det är så klart kul att det går bra när det är mycket folk som kollar. Jag hoppas att de blev inspirerade, man spelar för att inspirera ungdomar också, säger Irandust som själv dessutom vunnit Gothia Cup.


Irandusts mål gjorde att Örebro blev tvungna att öppna upp sig en aning, något som BK Häcken inte var sena att utnyttja. Bara fem minuter efter ledningsmålet stod det 2-0 på resultattavlan. Ett perfekt anfall avslutades med ett snett inåt bakåt-inspel från Irandust till Alexander Jeremejeff som kunde stöta in sitt sjunde mål för säsongen. Där och då kändes matchen avgjord efter en inledning av andra halvlek där BK Häcken visade prov på i stort sett hela sitt fina register.

– Vi är så jävla bra på att trycka ner mot det målet där klacken står. Jag brukar alltid säga i paus att det här är vår halvlek och att det är bara att gå ut och köra, säger Irandust.


Ett mål och två assist blev det för Irandust som därutöver också var inblandad i en hel del situationer som kunde ha resulterat i mål. Förhoppningsvis är både han och BK Häcken på väg mot ännu en stark höstsäsong.

– I de senaste matcherna känner jag att jag har varit delaktig i mycket och vi spelar bra i övrigt också, vi skapar mycket och hade fler skott på mål än Norrköping senast. Vi har varit starka på hösten två år i rad och jag hoppas att vi kan vara minst lika starka den här hösten, säger Daleho Irandust.


Paulinho fick avsluta målskyttet med sitt sjätte mål för säsongen och det första sedan matchen mot Sirius den 19 maj. Brassen började på bänken men när han väl kom in i matchminut 71 så dröjde det bara tre minuter innan han hade presenterat sig med ett skott från straffområdeslinjen som borrade sig in bakom Oscar Jansson i Örebros mål. Skönt för Paulinho att göra mål igen. och skönt med tre nya poäng in på kontot. Nästa lördag väntar Gif Sundsvall på bortaplan. 


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.