Herr
2020-12-11 18:58:57
Irandusts fullträff mot Sirius ”Årets mål”

En sekunds briljans och tre sekunders bollbana – sedan satt bollen i mål. Daleho Irandusts osannolika mål borta mot Sirius i somras har röstats fram till ”Årets mål inom svensk fotboll”.


Många har tänkt tanken, en del har försökt men ytterst få har lyckats. Daleho Irandust såg att Sirius målvakt Lukas Jonsson var långt ute och drog till bollen från egen planhalva i bortamatchen mot Uppsala-laget i juni. Precisionen var så perfekt den kunde vara, bollen dök in i krysset – ett minst sagt speciellt och vackert fotbollsmål. Och det är det många som tycker. Svenska Fotbollsförbundet har tillsammans med Adidas nominerat tio svenska mål som gjorts under 2020,  bland dem fanns mål gjorda i dam- och herrlandslag och mål gjorda av svenska spelare i utländska ligor. Och så då mål från de inhemska ligorna. Svenska folket har fått vara med och tycka till och efter omröstningen som gjorts via TV4 och Fotbollskanalen så står det klart att Irandusts mål blivit utnämnt till ”Årets mål inom svensk fotboll”. "Dalla" besegrade bland andra Alexander Isak, Olivia Schough och Emil Forsberg. Under kvällen var pristagaren med i ”Efter fem” TV4 där han pratade om sitt mål.

– Det var ett speciellt mål. Det är första gången jag gör ett sånt mål på elvamanna, så det var lite extra. Och extra kul att få det här priset också. Jag fattade först inte att jag hade gjort det (målet), jag stod ju kvar och firade på samma plats, någon annan hade nog sprungit runt. Men det var kul och mycket snack efteråt, det var kanske då man fattade att det var ett speciellt mål.


Vi säger stort grattis till ”Dalla” – mycket välförtjänt!

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved