Dam
2021-03-12 13:42:34
Isländsk talang klar för BK Häcken

19-åriga Diljá Zomers är klar för BK Häcken. Den isländska offensiva spelaren ansluter från Valur och kontraktet är skrivet på två år.

 

Zomers har under de senaste veckorna provtränat med Bollklubben och har imponerat så pass mycket att hon nu belönats med ett tvåårskontrakt. 19-åringen kommer senast från den isländska toppklubben Valur och har dessförinnan spelat för både FH Hafnarfjördur och Stjarnan. Hon har meriter från det isländska U17-landslaget och hon har dessutom tränat med A-landslaget.

 

Zomers flyttade nyligen till Göteborg för att bo tillsammans med sin pojkvän Valgeir Fridriksson, som anslöt till herrlaget inför säsongen.

– Jag tänkte inte flytta hit från början, men vi ville vara tillsammans, så jag började kolla efter klubbar i Göteborg och så kom den här möjligheten och den kunde jag inte tacka nej till, säger hon.

 

Huvudtränare Mats Gren:
 – Jag trodde först att hon bara var här på besök hos Valgeir, men så visade dig sig att hon skulle vara kvar här och hon har varit väldigt duktig på träningarna, så det här blev en bra lösning för båda parter. Det känns jättepositivt att ha det här klart och ju fler träningar hon varit med på nu, desto mer har hon visat framfötterna.

– Hon har mest spelat som ”winger” på Island, men kan spela lite överallt, både som offensiv ytterback, men även som tia och anfallare.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved