Dam
2022-06-24 10:00:00
Jacqueline Burns lämnar BK Häcken

Jacqueline Burns, som just nu befinner sig med den nordirländska EM-landslagstruppen, har kommit överens med BK Häcken om att bryta kontraktet i förtid.

– Vi är tacksamma och glada över hennes tid här. Vi önskar henne ett stort lycka till i framtiden, säger Christian Lundström, sportchef i BK Häcken.

 

Nordirländska Jacqueline Burns kom till BK Häcken i våras. Hon anslöt som bosman efter att tidigare ha spelat i nordirländska Glentoran. Kontraktet var skrivet över 2023 men hon lämnar alltså BK Häcken redan nu, efter en halv säsong i klubben.

– Hon har stor potential och kommer att fortsätta utvecklas. Hon är en väldigt duktig målvakt. Men samtidigt fanns det en ömsesidig förståelse för att Jacqueline ville få mer speltid, säger Christian Lundström.

 

Jacqueline Burns är just nu med den nordirländska landslagstruppen som spelar EM i England. Hon hann representera BK Häcken i två matcher.

– Det är tråkigt att min tid i Häcken är slut. Jag är väldigt tacksam över att ha varit i en klubb med så mycket erfarenhet inom laget, det har varit bra för och utvecklande för mig personligen inför EM i sommar. Tack till alla som gjorde min erfarenhet oförglömlig. Jag ser framemot ett nytt kapitel i min karriär, säger Burns.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved