Jasse poängräddare på stopptid - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-09-14 21:01:22
Jasse poängräddare på stopptid

När vi nästan var på väg att ge upp dök chansen upp när Leo Bengtsson revs ner i straffområdet på stopptid. Jasse Tuominen tog hand om straffen och med sitt första allsvenska mål räddade han en gulsvart poäng. Matchen mot Sirius slutade 1-1.


Noll gjorda mål och ett självförtroende som inte riktigt varit på topp men när det gällde som mest visade Jasse Tuominen iskyla och mental råstyrka. Leo Bengtsson revs ner i straffområdet i den 95:e (!) matchminuten och finländaren plockade lugnt upp bollen. Både Daleho Irandust och Alexander Søderlund som bägge nog hade varit intresserade av den straffen var utbytta så då tog Tuominen chansen. Och det var inget snack om saken. Målvakten i ena hörnet och bollen i andra och 1-1 på resultattavlan. Och inte minst ett efterlängtat första allsvenskt mål.

– Jag har väntat på mitt första mål så det var ett bra läge nu när straffen dök upp. Det är klart att det var lite nervöst när det är stopptid och poäng står på spel men jag är glad att jag kunde sätta den och hjälpa laget till en poäng. Jag har haft det lite tungt men jag ska fortsätta jobba hårt så kommer det komma ännu mer, säger Jasse Tuominen.


Direkt efter kvitteringen fick BK Häcken en hörna, det sista som hände, och var en halvchans ifrån att sno med sig alla tre poängen. Med tanke på hur matchen utvecklade sig känns en poäng helt okej även om Tuominen och hela laget så klart hade velat ha mer.

– Det är vår hemmaplan så det känns lite som vi tappar två poäng men Sirius gör det bra. Som det blev så är den poängen vi fick med väldigt viktigt även om vi ville haft alla poängen. Vi får ta med det positiva från den här matchen in till nästa. 


Att Sirius är ett skickligt lag har de visat gång på gång i Allsvenskan i år och det gjorde även denna dag. Bollskickliga och kloka och mycket rörelse i alla lagdelar. Den första halvleken var en böljande historia där bägge lagen gick framåt. 

BK Häckens tränare Andreas Alm:

– Första halvlek gillar jag från båda lagen. Vi byter nästan chanser med varandra, det är hög fart i det spelarna gör. En del spelare är trötta i perioder eftersom det är så högt tempo, det var en bra fotbollsmatch.


Hemmalaget hade en hel del fina intentioner och tog sig framåt på ett bra sätt men man lyckades inte skapa några riktigt heta chanser. Istället var det Sirius som var närmast ett ledningsmål men Pontus Dahlberg var säkerheten själv på Stefano Vecchia och Yukiya Sugitas avslut. På det bästa läget behövde han dock inte ingripa, Stefano Vecchias avslut på halvvolley från nära håll gick både över och utanför.


Den andra halvleken var det Sirius som började klart bäst och den första kvarten var deras bästa period i hela matchen. Och det var också här som ledningsmålet kom. Offensive ytterbacken Axel Björnström smög sig in i straffområdet och lite turligt nådde bollen honom. Ahmed Yasin hann inte fram och med en rapp höger satte Björnström sitt fjärde mål för säsongen. Bollklubben hade trots underläget fortsatt svårt att komma till några farliga lägen och med drygt tio minuter kvar var Sirius istället både en ribb- och en stolpträff från att utöka ledningen. Men hemmalaget bet sig kvar i matchen och sista tio, med Johan Hammar inbytt på topp, blev det rejäl tryck mot Lukas Jonsson i Sirius mål.

– När vi börjar slå längre sista tio minuterna så är jag glad att vi får utdelning på det. Det blir lite stök och bråk, Hammar kommer in och vi har diagonala bollar från vår trebackslinje över dem och så bryter vi ner bollarna och så får vi en straff på det. Det är sånt vi tränar på med Hammar, det är strukturerat och idag lyckades det, det är inte alltid det gör det, fortsätter Andreas Alm.


Poängen gör att Bollklubben knappar in ytterligare en poäng på Malmö i toppen och vi är fortsatt två i tabellen. Närmast väntar Elfsborg på bortaplan nästa måndag. Boråsarna är en poäng bakom oss i tabellen.

– Till slut är jag väldigt nöjd med resultatet idag. Alla tror att vi sneglar på Malmö, men vi vill hålla Sirius bakom oss i tabellen, det är viktigt. Vi vill hålla så många lag som möjligt bakom oss i tabellen. När de kommer hit och leder så är det bra att vi får oavgjort för då får de svårare att gå om oss i tabellen. Sen får vi hantera Elfsborg och Malmö, som är de nästa två matcherna, för sig. Vi tävlar inte mot Malmö idag utan vi tävlar mot dem vi möter för dagen och vart de ligger i tabellen. Så sett är resultatet, utifrån hur det blev, gynnsamt för oss, säger Andreas Alm.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.