Jennifer Falk utsedd till Årets målvakt – för tredje gången i rad - BK Häcken BK Häcken
Dam
2022-11-16 21:36:36
Jennifer Falk utsedd till Årets målvakt – för tredje gången i rad

BK Häckens Jennifer Falk vann priset som Årets målvakt i årets upplaga av OBOS Damallsvenskans Bästa – för tredje gången i rad.

– Jag är både glad och stolt, säger hon.

 

Under onsdagskvällen hölls OBOS Damallsvenskans bästa, galan där priser delas ut till de främsta spelarna och de främsta prestationerna från årets säsong av OBOS Damallsvenskan.

Nominerade från BK Häcken var: Jennifer Falk till priset som årets målvakt, Hanna Wijk till priset som årets back och till Svenska Spels pris till årets genombrott, Elin Rubensson till priset som årets MVP och Robert Vilahamn till priset som årets tränare.

Dessutom var Marika Bergman Lundins mål mot Vittsjö en kandidat till årets mål.

I år kammade BK Häcken hem ett pris. Med motivationen att hon har hållit sju nollor och varit förstamålvakt i ett BK Häcken som släppt in minst mål av alla lag i serien, fick Jennifer Falk motta priset som Årets målvakt.

– Det är i slutändan ett resultat av en bra lagprestation. Robban (Robert Vilahamn red. anm.) hade ju sagt inför säsongen att vi inte kommer att släppa in minst mål eftersom vi ska spela så offensiv fotboll – det var kul att han hade fel, säger Jennifer Falk.

Det här var tredje gången i rad som Jennifer Falk tagit emot priset som Årets målvakt.

– Det är svårt med individuella priser, men klart att det är kul. Det är något som jag är stolt över och jag uppskattar det, men det är inte målet i början av säsongen. Allt fokus ligger alltid på laget, men när man väl får ett sådant pris så är det klart att det är kul, säger Falk.

Jennifer Falk har till följd av sina prestationer i BK Häcken förärats en plats i landslagsmålet. Att vinna priset blir därför ytterligare en fjäder i hatten för Jennifer Falk.

– Jag har haft som mål, väldigt länge, att vara förstamålvakt i landslaget, och varje gång jag får spela är det väldigt kul. Det har gått bra när jag gjort det och hoppas att jag får fortsätta stå nästa år. Det hela visar att jag håller en bra och jämn nivå, något som jag känner att jag har utvecklat de senaste åren.

 

Trots flera nomineringar vann ingen av Falks medspelare något pris i årets OBOS Damallsvenskans Bästa.

– Jag tycker alltid att alla mina lagkompisar är bäst, jag hade önskat att alla vann. Men vi har gjort en jättebra höst och nu är jag supertaggad på nästa år för att se hur bra vi kan bli.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.