Jeremejeff: "Allt ska upp några snäpp" - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-05-18 13:20:23
Jeremejeff: "Allt ska upp några snäpp"

På BK Häckens anfallspositioner har Andreas Alm testat flera olika uppställningar så här långt i Allsvenskan. Förutom i nummer nio-rollen – där har det sett likadant ut i alla matcher.

– Hade jag inte presterat så hade han säkert ändrat om där också, säger Alexander Jeremejeff.


Peter Abrahamsson och Alexander Faltsetas är de enda två som har spelat samtliga 810 minuter för BK Häcken hittills. Men Alexander Jeremejeff är nästan där han också. I bortamatchen mot Falkenberg byttes han ut med två minuter kvar men i övrigt har han varit på planen. Medan Andreas Alm har haft olika spelare i de offensiva positionerna i flera av matcherna så har man kunna lita på att det är Alexander Jeremejeff som spelar centralt längst fram. Vilka han spelar med är inget han lägger någon större vikt vid.

– I och med att alla är så bra så spelar det inte så stor roll vilka som spelar. Jag känner alla såpass bra nu också, när jag kom in förra året hackade det lite eftersom jag inte kände alla men nu är det annorlunda, säger han.


Tre mål och två assist har det hittills blivit för den långe anfallaren. Därtill mycket löpningar, riv och slit. 

– Andreas har höga krav på mig och vill få ut ännu mer av mig, vilket är inspirerande. Allt ska upp några snäpp – jag ska pressa ännu mer och hårdare och göra fler mål, säger Jeremejeff.


Trots att han spelar så mycket som han gör, och dessutom får ta emot en hel del smällar så känner han sig stark och fräsch i kroppen.

– Smällar sliter inte så mycket, det som kan vara jobbigt är bytet mellan vanligt gräs och plastgräs. För att orka spela många matcher så behöver man också spela många matcher. Sen har vi också ett väldigt proffsigt upplägg där vi pratar med fysteamet om vad vi ska fokusera på under tiden mellan matcherna för att få rätt dos belastning.


Förutom poängproduktionen är han viktig för offensiven i övrigt. I anfallsspelet vill man gärna hitta Jeremejeff. 

– Jag är väl en allt i allo på något sätt, jag löper i djupled, är uppspelspunkt och avslutare, säger han.


Men även i defensiven spelar han en viktig roll. I Bollklubbens effektiva presspel så är det han som är den som oftast sätter fart först.

– Jag är ju längst fram så det är oftast jag som går först och sen fyller resten på. Men ibland kan det vara yttrarna som går först också, det är lite olika i match till match.


Mot Sirius i morgon lär Alexander Jeremejeff återigen finnas på planen längst därframme. Hur Andreas Alm väljer att formera resten av laget återstår att se. Paulinho och Godswill Ekpolo är tillbaka efter sina avstängningar men Rasmus Lindgren saknas även i denna match. Joona Toivio gick av mot Kalmar, den magnetkameraundersökning som har gjorts visade ingen skada men han är inte med mot Sirius. Med Jonathan Rasheed borta så blir det, som tidigare rapporterats, Christoffer Källqvist som går in i matchtruppen. Hela truppen som åker till Uppsala nedan.


Sirius – BK Häcken

Avspark: 15.00, Studenternas IP

Matchtrupp: Peter Abrahamsson, Christoffer Källqvist, Johan Hammar, Juhani Ojala, Adam Andersson, Oskar Sverrisson, Kari Arkivuo, Godswill Ekpolo, Alexander Faltsetas, Mervan Celik, Nasiru Mohammed, Gustav Berggren, Erik Friberg, Ahmed Yasin, Daleho Irandust, Alexander Jeremejeff, Paulinho, Viktor Lundberg och Kwame Kizito.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.