Herr
2022-04-02 19:27:02
Jeremejeff hattrickhjälte när BK Häcken premiärsegrade

Alexander Jeremejeff gjorde tre mål när BK Häcken besegrade AIK i den allsvenska premiären under lördagen. Stor segerregissör blev också Oscar Uddenäs som gjorde mål och låg bakom mycket offensivt i sin allsvenska debut.

Fantastiskt väder, lördag och ett nästan utsålt Bravida Arena. Den allsvenska premiären 2022 kunde knappast få bättre förutsättningar än vad som erbjöds denna lördagskväll. Per-Mathias Högmo valde att mönstra flera nyförvärv i årets första allsvenska elva och Even Hovland, Mikkel Rygaard och Oscar Uddenäs tog alla plats på plan.

Den sistnämnde var oerhört pigg och skapade stor oreda i AIK-försvaret under första halvlek. AIK inledde visserligen med en rejäl press, men BK Häcken tog över matchen allt mer och efter 11 minuter gjorde Oscar Uddenäs sin försvarare och revs omkull i straffområdet. Straffen var solklar och lika solklar var Alexander Jeremejeff när han satte årets första allsvenska mål. Två minuter senare var det dags igen. Denna gång nickade Alexander Jeremejeff in bollen i mål efter en hörna och efterföljande retur. Den gulsvarta drömstarten var ett faktum.

2–0-ledningen varade dock bara i cirka fem minuter, för efter 19 minuter var det AIK:s tur att göra ett hörnmål. Bollen hittade då Nabil Bahoui som lyckades lobbnicka bollen över Peter Abrahamsson och AIK hade plötsligt fått kontakt igen. Resultatet stod sig halvleken ut, även om Mikkel Rygaard hade en fin chans till 3–1 i halvlekens slutskede, men då stod AIK:s målvakt Kristoffer Nordfeldt för en kvalificerad räddning.

AIK startade andra halvlek på ett lysande sätt och kom ut med energi och pondus, men tio minuter in stack BK Häcken upp och efter ett lysande anfall, ett inspel av Leo Bengtsson och en styrning av Alexander Jeremejeff hittade bollen Oscar Uddenäs som fick en tå på bollen vid bortre stolpen. 3–1 var välbehövligt för de gulsvarta.

Sex minuter senare stängde Alexander Jeremejeff matchen när han fullbordade sitt hattrick. Efter en försvarsmiss fick han bollen till skänks i offensivt straffområde och med gott om tid med bollen kunde han placera in den i bortre.

AIK vek inte ned sig och med 13 minuter kvar reducerade stockholmarna när Yasin Ayari kunde raka in en retur efter att Axel Björnström träffat Peter Abrahamssons vänstra stolpe. AIK fick energi av målet och Sebastian Larsson var ytterst nära att sätta trean på en frispark, men då räddades Peter Abrahamsson av stolpen. Närmare än så kom inte AIK och matchen slutade 4–2 och BK Häcken fick inleda Allsvenskan 2022 storstilat.

Oscar Uddenäs imponerade stort i 90 minuter och låg bakom mycket offensivt. Han fick också kröna sin insats med det oerhört viktiga 3–1-målet.

– Vi har sett fram emot den här matchen sedan förlusten mot Hammarby. Vi är bättre och starkare än vad vi visade då och det plockade vi fram idag. Vi fick kontroll på matchen rätt snabbt, fick tryck och skapade många chanser. I andra halvlek tycker jag att vi spelar bra första kvarten och sista delen är det bara att kämpa, säger Uddenäs och fortsätter:

– Det var fantastiskt att gå ut på plan idag och när Ida sjöng live. Det var något extra. Fantastiskt stöd under hela matchen idag. När jag går ute på min kant hör jag alla era kommentarer som stärker mig. Fortsätt komma hit så ser vi till att vi får en bra säsong tillsammans.