Herr
2022-07-17 17:30:00
Johan Brattberg återkallas från lån – och förlänger sitt kontrakt

Johan Brattberg återkallas från lånet till Utsikten – och förlänger sitt kontrakt med BK Häcken. Det nya avtalet sträcker sig över 2024.

Johan är en väldigt kompetent målvakt med alla förutsättningar att utvecklas ytterligare och ta upp kampen med övriga målvakter om förstaplatsen, säger Martin Ericsson, sportchef BK Häcken.

 

Johan Brattberg lånades inför säsongen ut till Utsikten. Väl där har det blivit succé. Den här säsongen har han varit en bärande spelare i Göteborgslaget. På 13 matcher har han endast släppt in 15 mål. Nu skriver han ett nytt kontrakt med BK Häcken, på 2,5 år. 

– Det har varit väldigt viktigt för honom att få kontinuitet som förstamålvakt för att utvecklas, vilket han har gjort på ett övertygande sätt. Han har släppt in få mål i ett lag som befinner sig i toppen av Superettan. Ett lag som har presterat på ett sätt som få förväntade sig inför säsongen, och han har en stor del i det. Nu ska det bli kul att få tillbaka Johan i vår miljö för att han ska fortsätta sin goda utveckling, säger Martin Ericsson.


Johan Brattberg återkallas från Utsikten och finns med i matchtruppen som möter GIF Sundsvall borta i morgon kväll.

– Det känns jättebra, det ska bli roligt att komma tillbaka. Tanken var att jag skulle spela matcher och få speltid – och det har jag gjort. Nu kommer dessutom beviset på att jag gjort det bra, då jag kallas tillbaka till Sveriges bästa klubb, säger Johan Brattberg.


Vad har du utvecklat under din utlåning?

– Jag har fått mycket självförtroende, som man får när det går bra. Jag känner mig tryggare i mitt spel och har utvecklats som målvakt.

 

 

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved