Johan Brattberg klar för BK Häcken - BK Häcken BK Häcken
Herr
2021-02-15 14:00:00
Johan Brattberg klar för BK Häcken

Målvakten Johan Brattberg är klar för BK Häcken. 24-åringen har skrivit på ett tvåårsavtal och ansluter från Falkenbergs FF.


Den 2 meter långe målvakten har tränat (och spelat träningsmatcher) med BK Häcken de senaste veckorna och nu står det klart att han skriver ett tvåårsavtal med Bollklubben.

Brattberg ansluter från Falkenbergs FF, för vilka han startade i tolv allsvenska matcher förra året. Hela karriären har spenderats hos hallänningarna, men han har varit utlånad under två perioder sedan 2015. Han står noterad för en P19-landskamp.


Brattberg skriver ett tvåårsavtal med BK Häcken och kommer att konkurrera med Jonathan Rasheed under Svenska Cupens gruppspel, men när Pontus Dahlberg är tillbaka till den allsvenska premiären lånas han tillbaka till Falkenberg. Lånet gäller från när transferfönstret stänger fram till sommarfönstret öppnar.

– Det känns jättebra att komma till BK Häcken och det ska bli intressant att börja ett nytt kapitel i min karriär. Jag har känt mig välkommen sedan dag ett och det är en härlig stämning i klubben, säger Brattberg.

– BK Häcken är erkänt duktiga på att utveckla spelare och det lockade såklart att komma till en av Sveriges bästa klubbar och få konkurrera med några av Allsvenskans bästa målvakter. Det här blir en nytändning för mig och jag känner mig jättemotiverad att sätta igång.


Sportchef Martin Ericsson:

– Vi har haft ögonen på Brattberg länge och tyckt att han varit duktig när vi mött Falkenberg. Den positiva bilden vi hade om honom har förstärkts under veckorna han tränat med oss och vi är glada över att ha gjort klart med honom. Vi ser stor potential i honom och tror att han på sikt kan konkurrera om en startplats i BK Häcken. ”Krickan” har lovordat honom i målvaktsträningen och det ska bli intressant att se om han kan ta ytterligare kliv som BK Häcken-spelare.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.