2022-01-10 09:20:01
Johan Brattberg lånas ut

BK Häckens 25-årige målvakt Johan Brattberg lånas ut till Utsiktens BK. Lånet med den nyblivna Superettan-klubben sträcker sig säsongen ut.

 

Johan Brattberg anslöt till BK Häcken inför säsongen 2021, men inledde året med en utlåning till sin tidigare klubb Falkenbergs FF. Efter sommaren kom han tillbaka till Gothia Park Academy och i augusti fick han göra allsvensk debut för BK Häcken när han spelade hela bortamatchen mot AIK.

Nu lånas han ut till Utsiktens BK, som i fjol tog klivet upp till Superettan genom att vinna Division 1 Södra. Där blir han lagkamrat med bland andra Karl Bohm, Alexander Angelin, Albin Skoglund, Lucas Hedlund, Mirad Garza, Emir Bosnic och Jakob Hedenquist som alla har ett förflutet i den gulsvarta tröjan. Lånet sträcker sig säsongen ut. 

 

Sportchef Martin Ericsson:

– Vi har tre starka målvaktsalternativ i Johan, Peter och Jonathan och utifrån ett speltidsperspektiv är inte det hållbart. Den här lösningen är en bra möjlighet för Johan, där han får en bli en viktig del av Utsikten och kommer få stå många bra matcher och förhoppningsvis utvecklas mycket. Samtidigt kommer han finnas nära till hands och vi kommer att kunna följa honom på nära håll på Ruddalen.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved