Johan Hammar borta minst tre månader - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-03-03 16:17:02
Johan Hammar borta minst tre månader

Johan Hammar fick chansen från start i matchen mot Eskilsminne i lördags, men efter bara en halvtimme blev han utburen på bår med en befarad ljumskskada. Idag står det klart att Hammar missar den allsvenska vårsäsongen.


Prognosen för Hammars skada var länge osäker, men när resultatet av måndagens MR-undersökning kom under tisdagseftermiddagen stod det klart att han missar minst tre månader och därmed den allsvenska vårsäsongen.

– Johan har ådragit sig en ljumskskada, som kommer hålla honom borta från spel i 3-4 månader. Skadan är av den art som inte opereras och prognosen för den är god. Efter rehabilitering återhämtar sig ljumsken bra både när det gäller rörlighet, styrka och funktion i de allra flesta fall, kommenterar fysioterapeut Patrik Ghazarian.


Hammar såg fram emot den allsvenska säsongsstarten och att få kämpa om en av mittbacksplatserna, men nu väntar istället gymmet och rehab under vårsäsongen.

– Det är tungt. Extremt tungt. Senast jag var långtidsskadad var för 9–10 år sedan. Men det är vad det är, skador är en del av spelet. Ingen går igenom karriären utan att skada sig. Ska jag försöka hitta något positivt så är det väl att vårsäsongen är så kort i år (EM-uppehåll, reds. anm), så jag missar inte så många matcher, säger Johan.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.