Herr
2024-05-15 22:20:00
Johan Hammar: "Vi släpper in två mål som sätter oss i en svår position"

Det blev en tung kväll på Örjans Vall i Halmstad. BK Häcken förlorar med 3–0 i den 9:e omgången av Allsvenskan.

– I dag släpper vi in en mål med minuter till halvtid och ett mål efter halvtid, det är två mål som sätter oss i en svår position, säger Johan Hammar.


Matchens första målchans var gulsvart, redan i den 5:e matchminuten nickar Srdjan Hrstic bollen på fel sida av stolpen. Kvarten senare, i den 22:e matchminuten gör Gabriel Wallentin 1–0 till hemmalaget.

Med minuten kvar till halvtid gör hemmalagets Naeem Mohammed mål och utökar ledningen till 2–0, med sekunder kvar till halvtid.

– Vi gör en riktigt dålig första halvlek, där vi inte får till något i vårt spelsätt, säger Johan Hammar.

Inför den andra halvleken ville huvudtränare Paco Johansen se förändring. Tre spelare byts in och tre spelare byts ut.

Ut går Romeo Amane, Ali Youssef och Jacob Barrett. In på plan kommer Mikkel Rygaard, Adam Lundkvist och Valgeir Lunddal – BK Häcken behövde göra mål. Men det blev motsatsen, i den första minuten utökar Villiam Granath hemmalagets ledning till 3–0 och uppförsbacken blev tuffare.

– Det är alltid tungt att släppa in mål innan halvlek och framförallt efter halvleken, det är två mål som sätter oss i en svår position.

Johan Hammar fortsätter:

– I den andra halvleken spelar vi upp oss rejält, vi är bättre i alla delar och avslutar matchen på ett bättre sätt – vi gör en godkänt prestation, men inte mer än så.

Bollinnehavet dominerades av BK Häcken och trots ett oräkneligt många målchanser så ville det sig inte för Bollklubben.

– Det är matcher som dessa som man känner sig som mest frustrerad i. Halmstad har fyra skott, där tre går in i mål. Det är maximal utdelningen för Halmstad och minimal utdelning för oss och då förlorar man matcher, säger 30-åringen.

Trots en tung kväll på Örjans Vall i Halmstad så fick vi se Johan Hammar göra sin första start för i år i Allsvenskan, där mittbacken byts ut i den 80:e matchminuten mot Even Hovland.

– Det är extremt skönt att få spela fotboll igen och framförallt att få en längre speltid och det blir något att bygga vidare på, säger Johan Hammar.


Nästa vecka, på måndag, gästas BK Häcken av Malmö FF på Bravida Arena och Hisingen.

– Vi ska se till att återhämta oss inför måndagens match och försöker hitta tillbaka till det spelet som vi vet att vi har i oss och fortsätta utveckla det, säger Johan Hammar.


Köp din biljett till hemmamatchen mot Malmö FF.


BK Häcken – Malmö FF

Datum: Måndag, 20 maj.

Matchstart: 19.10.

Plats: Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved