Joona Toivio lämnar BK Häcken efter säsongen - BK Häcken BK Häcken
Herr
2021-11-01 16:00:00
Joona Toivio lämnar BK Häcken efter säsongen

33-årige Joona Toivio gör i år sin fjärde säsong i BK Häcken. Nu står det klart att den finske landslagsspelaren flyttar hem efter säsongen. Nästa klubbadress blir HJK Helsingfors.

 

Joona Toivio har varit en given mittbacksgeneral i BK Häcken ända sedan han anslöt sommaren 2018. Finnen, som kom till Hisingen från polska Nieciecza, har varje år varit en av de som spelat flest minuter i BK Häcken de senaste åren och i fjol lyckades han med bedriften att spela samtliga minuter i Allsvenskan.

Förutom robust försvarsspel har han bidragit med minnesvärda mål och så sent som i mitten av oktober drog han in en frispark i 5–0-segern över IFK Norrköping.

Joona Toivio har hittills spelat 125 matcher för BK Häcken och gjort elva poäng.

 

Joona Toivio:

– Jag hade inte tänkt flytta hem till Finland än, men när budet från HJK kom så började tanken växa fram och det blev snabbt klart för oss i familjen att det lät som en bra idé. Helheten känns bra och det blir också en bra lösning för familjen. HJK är min moderklubb och dessutom den största i Finland, så det ska bli kul att få komma hem. Det blir faktiskt första gången jag spelar i den finska högstaligan, säger han och kommenterar tiden på Hisingen:

– Jag har haft det väldigt bra från första dagen jag kom. Hela truppen tog emot mig på ett bra sätt och jag har haft turen att kunna spela i stort sett alla matcher de senaste åren. Jag har trivts bra i klubben och familjen har trivts bra i Göteborg. Jag tar med mig många goda minnen härifrån. Jag vill rikta ett stort tack till alla inom klubben och alla supportrar, ert stöd är guld värt. Nu ser vi till att tillsammans avsluta den här säsongen på bästa sätt.

 

Sportchef Martin Ericsson:

– Vi har haft en fantastisk tid tillsammans och Joona har betytt otroligt mycket för BK Häcken de senaste säsongerna. Han har spelat nästan varenda match sedan han kom och varit en stabil framgångsfaktor. Det är en genuint bra människa som fungerat bra i gruppen hela tiden. Det är kul att han får skriva ett långt avtal på hemmaplan med trygghet för både honom själv och familjen och skönt också att det blev klart i tid så han kan avsluta med fullt fokus här och ändå känna ett lugn för vad som komma skall. Vi har varit otroligt nöjda med hans tid här och är tacksamma för hans insatser. Vi önskar honom ett stort lycka till i HJK.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.