Herr
2022-11-30 14:00:00
Jordi Gonzalez förlänger över 2024

BK Häcken förlänger med ansvarige fystränaren Jordi Gonzalez. Han stannar i ytterligare två år.

– Klubben är ambitiös och jag upplever att det i år har varit en brytpunkt från vad klubben tidigare har varit, och vad klubben numera är, säger han.

 

Jordi Gonzalez kom till BK Häcken inför säsongen. Han hade tidigare arbetat ihop med såväl huvudtränaren Per-Mathias Högmo som assisterande tränaren Martin Foyston. Gonzalez kom in som en del satsningen som gjordes inför året på de medicinska och fysiska aspekterna. Efter ett år på Hisingen har han förlängt kontraktet fram till december 2024.

– Det här året har vi alla lärt oss att arbeta på ett likadant sätt. Vi i tränarstaben ser fotboll, och förstår fotboll, på samma sätt. I slutändan har det handlat om att hitta en längre lösning, säger Gonzalez om sin förlängning.

Jordi Gonzalez uttrycker att han trivs bra i BK Häcken och har anknutit till klubben på fler sätt än bara på fotbollsplanen.

– Jag tycker verkligen om klubbens identitet, var man är från, alltså vilken del av staden och historien i relation till övriga staden – det är väldigt vackert, säger han.

Jordi Gonzalez är trots sin roll som fystränare, en fotbollstränare framför allt.

– Här har jag fått en roll med stort ansvar, och att de trott mycket på mig. Det hjälper en att bibehålla god motivation. Jag har fått carte blanche för att införliva det som jag förstår och tror på när det kommer till träningen och träningsbelastningen. Jag har fått mandat att ta del av inte bara fysträningen, utan också fotbollen och det psykologiska, eftersom jag i slutändan främst är fotbollstränare. Det hjälper att de i laget och de i klubben inte bara ser mig som en fystränare, utan som ytterligare en tränare, säger Jordi Gonzalez.

 

Martin Ericsson är nöjd över att ha knutit Jordi Gonzalez till ytterligare två år med klubben.

– Han har varit en starkt bidragande faktor till att vi lyckats ha en trupp med låg skadefrekvens och en god fysisk utveckling under 2022. Jordi har ett modernt och holistiskt sätt att se på fysprofilen i en fotbollskontext, såväl på kollektiv som individuell nivå. Vi är väldigt glada att ha honom hos oss i ytterligare två år, säger han.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved