Josefin Hansson ny lagkapten - BK Häcken BK Häcken
Dam
2020-05-05 09:20:54
Josefin Hansson ny lagkapten

Hon är redan en naturlig pådrivare och den här säsongen kommer hon dessutom att ha lagkaptensbindeln runt armen. 

– För mig innebär det att jag kommer att ta lite extra ansvar på planen men det ser jag bara som något positivt, säger Josefin Hansson, 30.


Tränare Erika Faith har gjort det till sin vana att byta lagkapten till varje ny säsong. Förra året var det Matilda Öst som i sin roll som lagkapten tog täten under den historiska säsongen då laget förblev obesegrade och tog klivet upp till division 2. Till den här säsongen har ledarstaben bestämt att det är mittbacken Josefin Hansson som ska vara gulsvart lagkapten. Till sin hjälp som assisterande får hon mittfältaren Malin Rönnkvist.

– Det finns jättemånga bra kandidater så jag blev lite överraskad men det ska bli jättekul och det känns som en ära. Jag skulle tro att de valde mig för att jag har bra egenskaper och för att jag spelar på en bra position på planen för att "hålla i det" lite. Och som mittback spelar man ju oftast hela matchen, säger Josefin Hansson.


Huvudtränare Erika Faith motiverar valet så här:

– Josefin har varit en del av föreningen sedan 2016, hon kan lagets historia samtidigt som hon representerar utvecklingen vi står inför på ett tydligt sätt. Hon är konsekvent och stabil på planen, kommunikativ mot sina medspelare och hon sätter lagets prestation framför sina egna.

– Josefin och jag har en mycket bra dialog med högt i tak åt båda håll vilket jag värderar högt. När det behövs så förbiser hon sin egen åsikt framför lagets. 


Mittbacken är alltså inne på sin femte säsong i den gulsvarta tröjan, även om hon saknades under 2018 då hon var föräldraledig. Efter att ha bott fem år i Uppsala föll valet på BK Häcken när hon flyttade tillbaka till västkusten och letade efter en klubb att fortsätta sin fotbollskarriär i. Tidigare har hon spelat i Kungsbacka och i Onsala. Nu är hon en av de spelare som spelat längst i klubben och hon kan vittna om en successiv förändring som skett i laget under de här åren.

– De första två säsongerna jag spelade så var det lite snällare inställning, det var på något sätt okej även om det inte gick så bra för oss. Vi var snälla mot varandra och det var kul att spela men det fanns inget tydligt mål med spelet. Förra året hade vi tidigt som målsättning att vinna, och i takt med att det gick bättre och bättre så skiftade hela fokuset i laget och vi blev ännu mer målinriktade. Nu finns det en tydlig målsättning både från laget och klubben, säger hon.


Och vad är det för målsättning ni har inför det kommande division 2-spelet?

– Vi vill försöka komma så bra som möjligt, etablera oss i division 2 och göra det så bra som vi kan efter våra förutsättningar.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.