Dam
2023-11-20 21:19:00
Josefine Rybrink utsedd till Årets Back i OBOS Damallsvenskans bästa

Under måndagskvällen anordnade Sportbladet OBOS Damallsvenskans bästa. Där utsågs Josefine Rybrink till Årets back i OBOS Damallsvenskan.

– Det känns väldigt stort att vinna priset, det finns många duktiga backar i Damallsvenskan, säger hon.

 

Josefine Rybrink var nominerad till priset som Årets back för tredje gången i OBOS Damallsvenskans bästa. De två gångerna tidigare snubblade hon på målsnöret – under måndagskvällen fick hon äntligen ta emot priset.

– Äntligen får man vinna priset, det känns extra skönt nu. Det är klart att det är kul att vara nominerad men det är ju extra kul att vinna, säger hon.

Mittbacken noterades för två mål och en assist på 25 matcher i årets upplaga av OBOS Damallsvenskan.

– Jag tror att jag har blivit modigare i mitt spel och att jag spelar med bättre självförtroende. Förra året var mitt första år i BK Häcken, jag känner mig mer bekväm i rollen som ledare och allting, men det är också tack vare att vi har spelat så bra fotboll. Hela laget har varit bra, jag har spelat bra fotboll och allting har funkat bra i år, säger Josefine Rybrink.

 

Utöver Josefine Rybrinks nominering till Årets back var hon dessutom nominerad till Årets MVP. Dessutom erhöll BK Häcken ytterligare tre nomineringar: Jennifer Falk var nominerad till Årets målvakt för fjärde året i rad och Rosa Kafaji var för första gången nominerad till Årets anfallare. Robert Vilahamn nominerades till priset som Årets tränare.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved