Dam
2022-09-06 11:00:00
Julia Karlernäs lämnar för Serie A

Under förra sommarfönstret kom Julia Karlernäs till BK Häcken från Sevilla. Nu lämnar hon för Serie A-klubben Como.

– Jag tror att BK Häcken är en klubb som har en väldigt ljus framtid, säger Julia Karlernäs.

 

Julia Karlernäs var med och vann SM-guld med Piteå 2018. Efter det har hon prövat på utlandsäventyr i Sevilla där hon spelade 19 ligamatcher innan hon kom till BK Häcken. Men nu har hon gjort sin sista match i BK Häckentröjan. På transferfönstrets sista dag blev det klart – hon säljs till Como i italienska Serie A.

– Jag kommer att sakna ambitionen som finns här. Jag tycker att det finns en väldig ambition och satsning här. Det kommer jag att sakna, gruppen och spelarna med såklart. Jag tycker att det är en kul satsning som görs här i BK Häcken, säger Julia Karlernäs.

 

Julia Karlernäs är tacksam över sin tid i klubben.

– Först och främst vill jag bara tacka för tiden här. Jag vill tacka klubben med att säga att det är en fantastisk klubb, med fina människor som arbetar omkring och i laget. Sättet som vi i damlaget har blivit behandlade vill jag bara säga är jättebra och ett föredöme, verkligen. Jag tror att BK Häcken är en klubb som har en väldigt ljus framtid, säger hon.

 

Como är nykomlingar i Serie A. Enligt Karlernäs är ambitionen att etablera sig i Serie A.

– De ser mig som en startspelare som kommer in med rutin och mina egenskaper, min fysik o förmågan att komma in i boxen och fylla på. Jag hoppas att jag kan ta en roll där jag tar ansvar och bidrar med min rutin. Det verkar vara en klubb som vill satsa. Det är även där en härlig ambition i hela klubben att satsa. De vill ta sig uppåt och jag hoppas att jag kan ta en stor roll och bidra med min erfarenhet där, säger Karlernäs.

 

Christian Lundström, fotbollsansvarig elit dam i BK Häcken, om Karlernäs:

– Karlernäs har stått för en professionalism som vi verkligen vill ha hos våra spelare. Hon är alltid fullt närvarande och spelar med hjärtat. Hon tillförde massor av energi, hon är en pådrivare och kravställare. Vi önskar henne lycka till i Como och hoppas att våra vägar möts igen, säger han.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved