Dam
2023-01-27 18:00:00
Kafaji inför Wolfsburg: "Har inte riktigt fått visa upp mig"

På lördag spelar BK Häcken borta mot Wolfsburg. En bra värdemätare, anser Rosa Kafaji.

– Vi siktar inte bara mot Damallsvenskan – vi siktar högre, säger hon.

 

BK Häcken har färdats från Hisingen ner till tyska Wolfsburg för att spela en träningsmatch mot tyska serieledaren, Wolfsburg. Ett lag som har vunnit tio raka matcher i seriespelet.

– Jag har tänkt att det ska bli kul att spela. Det blir en riktigt kul match, jag har aldrig mött Wolfsburg. Det blir spännande. För min del handlar det mycket om att initiera pressen i den här matchen. Pressa, men även om att hålla i bollen för att vi ska kunna etablera vårt eget spel, säger Rosa Kafaji.

De tyska serieledarna har dessutom gått starkt i Uefa Women’s Champions League där de vann sin grupp före Roma, St. Pölten och Slavia Prag.

– Jag vet att vi behöver vara defensiva och spela lågt. Det blir ett helt annat sorts spel än det vi är vana vid. I vissa matcher går man bara in med inställningen om att man ska vinna, om att man ska göra mål. Nu ska vi fortfarande vinna men vi behöver ha med oss ett annat mindset, säger Kafaji.

 

Enligt Rosa Kafaji är matchen dels viktig som värdemätare, dels ger den laget möjlighet att arbeta på att bygga och etablera spel även mot ett högkvalitativt motstånd.

– Framför allt ser vi var vi ligger mot ett internationellt topplag. Det är alltid kul att spela mot den här typen av spelare. De ligger alltid ett steg före spelare från exempelvis Damallsvenskan, säger Kafaji.
 Den offensiva mittfältaren skadade sig i fjol och missade större delen av förra säsongen. I år blir ett revanschens år.

– Jag har inte riktigt fått visa upp mig i BK Häcken i Damallsvenskan. Här tycker jag att man försöker utnyttja mina bästa sidor. Jag får hämta upp bollen, nyttja mitt passningsspel, slå fina bollar framåt. Jag vill framåt och jag gillar att gå framåt, säger hon.

 

Läget i truppen:

Loes Geurts har startat upp träning efter förlossning. Dora Zeller missar matchen till följd av lättare känning. Filippa Curmark, Lisa Löwing och Anna Csiki rehabiliterar efter skada.

 

Truppen:

Jennifer Falk, Kajsa Wallem, Anna Sandberg, Elma Junttila Nelhage, Alexandra Larsson, Josefine Rybrink, Hanna Lofthammar, Hanna Wijk, Molly Johansson, Aivi Luik, Marika Bergman Lundin, Elin Rubensson, Clarissa Larissey, Aisha Masaka, Stine Larsen, Dilja Yr Zomers, Anna Anvegård, Rosa Kafaji, Alexandra Hellekant, Ella Sanchez.

 

VfL Wolfsburg – BK Häcken 

Datum: Lördag 28 januari.

Plats: AOK Arena.

Matchstart: 14.00.


Matchens sänds HÄR

 

Säkra din plats till säsongen 2023 – Köp ditt årskort HÄR

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved