Herr
2019-02-16 12:00:00
Kan någon utmana Celik om skyttekungstiteln i cupen?
Att göra fyra mål i en match är svårt. Att göra fyra mål i två matcher i rad i Svenska Cupen – det är precis vad Mervan Celik gjort.
Så trots att bara en gruppspelsmatch spelats och mycket återstår, är det frågan om någon kan utmana Celik om skyttekungstiteln i cupen.

– Den är sjuk faktiskt, säger Mervan Celik och skrattar när han påminns om de fyra målen i kvalomgången mot Växjö United i somras.
Med åtta mål på två spelade matcher, kan vi konstatera att Mervan Celik trivs med Svenska Cupen så här långt. Och med 2019. Yttern har fått en fin start på året och tränare Andreas Alm menar att han är den i truppen som är närmast sitt hundraprocentiga jag just nu.
Efter 6–1 mot IK Brage njuter fyramålsskytten.
– Skönt att vinna och skönt att jag gör mål. Men det finns lite till. Det vet jag om. När Allsvenskan väl börjar, vill jag vara på max, säger Mervan Celik.
Han beskriver skillnaden där ute på planen när han, som just nu, är i form och gör mål, med hur det stundtals var under fjolåret, då han letade flytet och målen.
– Det är att man inte tvekar. Du har gjort mål och det bara kommer – allt kommer automatiskt. När du inte har det blir det att du tänker lite för mycket. Då går den inte in. Men det är små detaljer som skiljer. Just nu gör jag något lite bättre och det ger utdelning.
BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved