Känslosamt när fansen återvände till läktaren - BK Häcken BK Häcken
2021-06-06 19:39:42
Känslosamt när fansen återvände till läktaren

Idag fick 208 personer se BK Häcken spela fotboll när de lättade publikrestriktionerna kunde utnyttjas för första gången. För trogne Getingen Mikael Wallgren var det en känslosam återkomst till läktaren. 

– Det är helt fantastiskt skönt att vara tillbaka, säger Mikael. 


Senaste gången BK Häcken spelade inför fler än åtta personer var i februari förra året, då spelade herrarna cupmatch mot Östersund. Idag, nästan ett och ett halv år senare, var det damerna som i matchen mot Piteå fick äran att ta emot den första publiken efter de lättade restriktionerna. Och många är det som har längtat efter att få återvända. En av dem som var tillbaka på läktaren är supportern Mikael, som i vanliga tider står på Sektion G och följer varje minut av BK Häckens hemmamatcher. För honom har väntan varit allt för lång, även om det fortfarande inte är helt som vanligt.  

– Det är helt fantastiskt skönt! Bara att se det nära och höra ljudet från planen, det går ju inte att jämföra med att se det på TV. Sen är det lite ovant för mig idag, jag brukar inte sitta när jag går på fotboll, så den biten är fortfarande bara halvvägs tillbaka. Men det är ändå så himla skönt att vara tillbaka såklart, säger Mikael. 

Mikael har följt Bollklubben sedan mitten av 00–talet när Stig Tøfting härjade på mittfältet. Han har sett hur klubben steg för steg har etablerat sig som en toppklubb i svensk fotboll, och dessutom tagit in ett till elitlag. 

– Det är ju så mycket som har hänt i klubben de senaste tio åren och speciellt nu i år med samgåendet med GFC. Då har det ju varit ännu mer synd att man inte har kunnat se matcherna live och få vara på plats och se det nya laget. Fotboll gör ju sig bäst live, så nu gäller det bara för mig att vinna lotteriet inför varje match så jag får se fler matcher i år, avslutar han och skrattar. 


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.