Kari Arkivuo äntligen skadefri och hungrig på mer - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-05-14 14:49:50
Kari Arkivuo äntligen skadefri och hungrig på mer

Kari Arkivuo spelade 90 minuter i lördags i sin första tävlingsmatch sedan november. I morgon mot Kalmar FF tyder mycket på att han får chansen igen.

– Jag försöker jobba på hårt och tycker att jag fortfarande har mycket att tillföra, säger han.


35-årige Kari Arkivuo är inne på sin tionde säsong i Häckentröjan men inledningen av årets säsong har inte blivit som han hoppats. Skadebekymmer har gjort att försäsongen fyllts med rehab och träning och förutom en dryg halvtimmes spel i februari i en av träningsmatcherna i Sydafrika så har han inte spelat en match sedan den sista omgången i förra årets allsvenska. Det var i november. Men i lördags var han äntligen tillbaka i matchspel igen och dessutom från start.

– Jag tycker att det gick ganska bra. Rutinen hjälper en del, detta var inte min första allsvenska match. Men det finns några saker som jag kan göra bättre, framför allt jag kan vara mer aktiv framåt, säger han.


Först var det hans häl som krånglade och när den skadan väl var läkt åkte han på ett nytt bakslag.

– Kort innan den allsvenska premiären fick jag en lårskada så jag fick börja om lite. Men nu har det känts bra på träningarna och jag har kört på 100 procent i 3-4 veckor. Så jag har varit redo för match en tid.


Mot Östersund spelade han vänsterback istället för Adam Andersson, i morgondagens match mot Kalmar FF är Godswill Ekpolo avstängd efter att i lördags ha fått sin tredje varning. Så mycket talar för att Arkivuo och Andersson tar hand om varsin kant mot Kalmar. Och den före detta finske landslagsmannen är redo om så blir fallet.

– Det är inga problem att spela igen i morgon, det har ändå gått tre dagar sedan Östersund och vi har även fått en helt ledig dag. Kroppen har återhämtat sig och känns bra, säger Kari Arkivuo.


BK Häckens tränare Andreas Alm tvingades till en ändring i backlinjen mot Östersund, med tanke på Rasmus Lindgrens frånvaro, men Häckentränaren bytte alltså även på en av ytterbackspositionerna.

– Utifrån det som Östersund har i sin trupp och det spel som de har så tycker vi att det passade bra med Kari. Vi har andra som också hade kunnat lösa det jobbet men vi gillar att använda de spelare vi har. Kari är en spelare som spelade mycket i fjol och nu är tillbaka och vi behöver alla våra spelare. Sen kanske många tycker han borde ha spelat mera och det finns det i alla fall möjligheter till, säger Andreas Alm.


Rasmus Lindgren som missade matchen mot Östersund är borta även mot Kalmar i morgon. Problem med en häl gör att han vilar. Dessutom är alltså Godswill Ekpolo avstängd, vilket även Paulinho är. Brassen fick också sin tredje varning mot Östersund. Så jämfört med den senaste matchen kommer det att bli minst en ändring även framåt i morgon. 

Motståndaren Kalmar FF är ett av tre lag i Allsvenskan som endast har förlorat en match hittills i år. Fem oavgjorda gör dock att laget just nu ligger i mitten av tabellen, men de har bevisligen varit svåra att vinna mot. Hela BK Häckens matchtrupp som ska göra ett försöka att besegra smålänningarna i morgon finns nedan.


BK Häcken–Kalmar FF

Avspark: 19.00, Bravida Arena.

Matchtrupp: Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Joona Toivio, Johan Hammar, Juhani Ojala, Adam Andersson, Oskar Sverrisson, Kari Arkivuo, Alexander Faltsetas, Mervan Celik, Nasiru Mohammed, Gustav Berggren, Erik Friberg, Ahmed Yasin, Daleho Irandust, Alexander Jeremejeff, Viktor Lundberg och Ali Youssef.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.